keskiviikkona, tammikuuta 07, 2009

Eteenpäin tätä vuotta- kuin mummot lumessa

Hrr...Puskee kylmää taas. Eilen tuntui niin leppoiselta nollakelissä, mutta tänä aamuna totuus kolahti jälleen. -19. Ja auton lämppäri ei ollut lähtenytkään pöhisemään ihan ajallaan, joten "pikkuG" oli aivan kohmeessa eikä takaovista ollut kulkua. Vaikka täällä tuon pakkasen huomaa ja siitä aiheutuu hieman lisätyötä, niin silti tämä kirkkaus ja kuivuus on ihanaa. Ensi viikolla lupaavat taas plussaa, ei paljon nappaa.Juuri mietin, että mulla on näköjään tapana kerätä itselleni tälläisiä päättymättömiä projekteja. Ensin oli the Kradu. Ja nyt on lämmitys. Jos te "kateelliset" koirakaverit siellä etelämpänä haaveilette pääsystä maalle, niin ei täällä niin ihanaa _aina_ ole. Pitäisi olla ainakin päivät pitkät vaan aikaa panostaa täällä asumiseen ja siitä nauttimiseen. Eilenkin töiden jälkeen lumituiskussa piti kantaa uudet puut liiteriin, jotta tulevaisuus on taas turvattu. Pihavalo ei ihan sinne asti yltänyt, joten lyhdyn valossa tuo puuha oli hivenen hämärää touhua. Palkaksi kantajat saivat spagettia ja saunan. Ja vihdoin keli oli oivallinen uuden lumen myötä - lumienkelien aika! On muuten jokunen vuosi kulunut edellisesta hankiseikkailusta, ja väittäisin, että se oli nyt kylmempää kuin lapsena. Onneksi tässä ei ole ranta ihan liki, ettei sentään avantoon tarvi mennä...Luistinradan olivat kolanneet tuonne kylärantaan ja muutenkaan jäällä ei ole liikaa lunta. Pitäis siis ehkä kaivaa välineitä kaapista...Mua ei vaan helposti saa jäälle ennen kevättalvea - jolloin alan jo pelkäämään jäiden sulamista.

Koirilla on ollut sukujuhlantynkää. Velimies Diesel tuli eilen hoitoon ja sukulaiset ottivat etelänpoijjaan vastaan korvat heiluen. Riisi selvästi tunnusti tutut hajut jo ennen koko veikan näkemistä. Clintsu on tietty hieman mustis, kun joutuu jakamaan naisensa velimiehen kanssa seuraavat pari viikkoa. Ätsii testasi tänään uuden pikkuserkun vauhdit - ja perskarvat... Toivottavasti tulisi valoisia kelejä, että pääsisi kameran taakse vähän heilumaan.


Me taidetaan lähteä tyttöjen kanssa tuonne laitumille kahlaamaan kuun valossa. Täytyy liikkua ja iloita nyt, kun luonto tarjoaa katuvalot. Sitten iltapala ja Greyn anatomia. Sitten vaan odotetaan, että tupa on lämmin ja saa pellit kii, jotta pääsee nukkumaan :)
Ei kommentteja: