sunnuntaina, tammikuuta 06, 2013

Loppiaisrallia

Vuosi on hurahtanut hyvin käyntiin. Jos kaivaa esiin vuoden takaisen bloggauksen,niin suorastaan ruusuisesti…

Itseasiassa 1.1 tuli täyteen vuosi, ettei ole sattunut vahinkoja Häpsiin kanssa. Siis ”yhteydenottoja” koirien kanssa. Pari kertaa se on paennut pannastaan kaikesta huolimatta, mutta tilanteet on saatu pelastettua. Sen käytös ei kyllä ole ainakaan parantunut, jotenkin vähitellen sen remmikäytös on taas huonontunut. Sen kanssa kykeni lenkkeilemään, kun se oli käskyn alla, mutta nyt se käskyn alla pysyminen on kadonnut. Hieman parempi se on yksistään, joten kolmikon kimppalenkit ovat vähentyneet pakollisiin.

                                 Häpsii kyttää pilkkijää


 

Vuosi vaihdettiin hauskuuttelun merkeissä, kaveriporukkaa tuli tänne meille; syötiin, juotiin, saunottiin, iloittiin ja poppi soi. Sillälailla aikuismaisesti ; )  Aamukuuteen …   Vuosi aloitettiin siis tavallaan sangen rauhallisesti, kun ensimmäinen päivä vierähti nukkuen.
Loppiaisviikonloppu vietettiin piiiiiiiiiiitkästä aikaa Mattilassa. Viime talvena ei oltu siellä oikeastaan kertaakaan, lämmityksessä on niin kova urakka. Nyt paikka oli vuokralaisten jäljiltä lämmin, joten hyödynsimme tilanteen. Nautittiin maaseudun rauhasta, käytiin metsätöissä , koottiin uutta saunamökkiä, tehtiin polttopuukuorma tänne kotiin , nautittiin kivoista ulkoilukeleistä metsäteillä ja jäällä – ja saunottiin ja nukuttiin . Pari päivää hurahtivat taas liian nopsaan. 
 

Uuden rantasaunan kehikko alkaa nousta
  tilanne jouluaattona, nyt kerroksia on jo 10 enemmän.


Rannalla oli mielenkiintoisia jääveistoksia. Vesirajan puskat olivat aivan jään peitossa, samoin lähimpien puiden kyljet. Suoja oli tätä ilmiötä jo lieventänyt, alun perin olivat olleet vielä metrin verran isompia. Järvi oli vielä auki, kun myrskysi pakkasella, ja aalloista tullut vesi ”jäätyi ilmaan”. Olisipa ollut kirkkaampi keli, niin noista olisi saanut ihan mahtavia kuvia!
 

Nuo briardit osaa olla niin hölmön näköisiä – ja hölmöjä… Jäällä jahtasivat toinen toisiaan, sitten uhkaa tulla törmäys…
mutta Häpsii vaan jatkaa ohi…
 Ei kommentteja: