sunnuntaina, toukokuuta 05, 2013

Seuraavaan ihmemaahan...

 
Jo perinteikäs kevätmuutto Kuhmalahdelle on suoritettu. Ja ne perinteiset kevättyöt on saatu aluilleen. Urakkaa tosin vielä riittää, mutta ...
 
Kevät on ehkä hitusen myöhässä, mutta eiköhän ne koivunsilmutkin ensi viikolla ala vihertämään, jos kelit vähän lämpenisivät. Jäät ainakin jo lähtivät vapun seassa. Eikä täällä sentään ole lunta, kuten meillä kotona vielä takapihan nurkissa. Sinne jäi siis piha odottamaan hoitajaansa, mutta sen aika on sitten loppukuusta.
Polttopuita on nyt ollut vähän enemmän kuin monesti, mutta kyllä tuo pino vähitellen pienenee. Vielä on muutamalle päivälle hommaa.


Pihaa on pikkuhiljaa saatu haravoitua ja risuja vähän vähemmäksi (koirat ovat ainakin syöneet niitä ahkerasti). Ja alkaa sieltä pohjilta kaikenlaista pientä ponnistaa. 
Hämmästyttävin kohtalo on ollut tuolla muratilla, joka vaikuttaisi säilyneen hengissä talven yli pienessä kolossaan myllynkiven keskellä.

 
 
 
"Ongelmakoira" Piu on ollut meillä hoidossa ja vähän testattavana. Mummo alkaa olla vähitellen varmasti melko sokeutunut ja kaikki etäisyydet/syvyydet ovat vaikeita. Niimpä kerrostalon raput ovat hänen mielestään nounou. Myös "rähjäämistä" sisällä Dimalle ja kissoille on alkanut olla enemmän ja enemmän. On mietitty kipuja ja kaikkea. Hmm. täällä meillä mitään sellaista ei ole esiintynyt ja mökin raputkin sujuvat. Tosin jonkinlaisia "paniikkikohtauksia" on tullut, niin yöllä kuin esim. autossa ja tiistaina mennäänkin terveystarkastukseen lääkäriin ja vähän keskustellaan mummon tilanteesta. Vanhuus ei tule yksin! Mutta kyllä tossu nousee kun Piippa kirmaisee pellolla mustien kanssa - Häpsi unohti Piun olemassa olen ja luuli sitä tässä yksi ilta rusakoksi ja ............
 

 
Ja mustat ovat menneet pihalla omaan tahtiinsa, syöneet kaiken mitä löytävät ja touhuavat milloin mitäkin. Uimassakin on käyty :)
                                          Transporteri olis nyt kokolailla läpi huollettu ja pesty. Olisiko sille nyt aika etsiä uusi koti ? Olisiko jollakulla tarjolla hyvä koti erinomaiselle koira-autolle, me ollaan tultu siihen tulokseen että pykälää pienempi voisi riittää.
Ei kommentteja: