torstaina, elokuuta 15, 2013

Terveiset Prahasta!


Kesän lomareissu takana ja samalla siinä meni hyvin hauduteltu häämatka (ja oikeastaan myös 1-vuotisjuhlinnat) . Praha on pitkään pyörinyt listalla paikoista, joissa olisi kiva käydä. Nyt on käytynä! Hieno kaupunki, mutta yhtäläisyydet Budapestin kanssa eivät lakkaa hämmästyttämästä. Ovat kyllä vakoilleet toisiaan kaupunkeja rakenneltaessa! Lopputulemana meillä molemmilla oli ehkä pieni kallistuma Budapestin suuntaan, mutta reissuna tämä oli kyllä erittäin onnistunut. Kelit suosivat; aurinkoista ja lämmintä, vaan ei liian kuumaa. Seudulla oli viimeiset viikon ollut n.+35, nyt kymmenisen astetta vähemmän.

 
 
 
Hotellimme oli ihan vanhankaupungin reunassa, ja siitä oli helppo tehdä retkiä suuntaan jos toiseen. Ja kyllä me käveltiinkin! Välillä oli pakko käydä vetämässä päikkärit hotellilla ja taas jaksoi illan.
 
 
Kaupunki oli kyllä upea myös iltahämärässä ja valojen loisteessa. Turisteja oli paljon, mutta emme niitä ruuhkaksi kokeneet, vaikka juuri tätä aikaa varoiteltiin pahimmaksi kiireeksi. Olut oli kaupungin the asia, siitä myytiin joka paikassa ja halvalla, edes vettä et samaan rahaan saanut ;) Myös ruokaa oli tarjolla suunnilleen 5m välein, joten nälkä tai jano ei tuossa kaupungissa yllätä, jos edes muutama korona löytyy taskusta.
 
 
 
Keskityimme maisemien ihailuun, hienojen rakennusten tarkasteluun ulkoapäin sekä yleisen ilmapiirin haisteluun. Emme edes yrittäneet kiertää kaikkia satoja gallerioita, museoita, kirkkoja yms… sisältäpäin. Valokuvia kertyi sen toista tuhatta, joten on taas jotain muisteltavaa !


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prahan kuvat linkin takana :

Praha  

Kesäloma noin muuten on hurahtanut ohi silmissä. Äkkiä se päivä menee mitään tekemättä! Mutta on kyllä tehnyt hyvää vaan huilailla – ja olla näkemättä kissoja. Loma alkoi kavereiden häillä Pusulan nurkilla ja kiva oli nähdä kaikkia – ja samalla heräsi paljon hyviä muistoja vuoden takaa. Kaikkea pientä rentoa lomatouhuilua on tehty, pihan suunnittelu on edennyt sepelin tilaamiseen asti. Uusi aita näyttää hienolta ja nurtsikin sen ympärillä on alkanut (lintujen sabotaasista huolimatta) itää.  Eilen totesimme loman jo pehmentäneen päämme, sillä kävimme ostamassa kahden vuoden harkinnan jälkeen eteiseen ison vaatekaapin. Ja siitä tuli_punainen_! Just niin meidän tyyliä!
Aika palata töihin siis!

 

Ei kommentteja: