sunnuntaina, marraskuuta 26, 2006

OpiskelujaKuluneella viikolla on opiskeltu aika paljon. Itse olen pitkästä aikaa istunut luennolla ja tehnyt ryhmätyötä etc. Kummasti sitä heti saa aikaan, kun on ohjattua toimintaa tiettyyn aikaan...

Mutta on koiratkin joutuneet opiskelemaan.Maanantaina Piulla oli agilitytreenit Miian kanssa ja parin yhteistyö on alkanut lupaavasti. Uskon, että talvi säännöllistä treeniä tekee hyvää kakkosluokan kisoja ajatellen! Riisi oli matkassa mukana ja teki ulkona (sateessa of course) pienet tokosulkeiset. Leikkiminen vieraassa paikassa oli ensin hakusessa, mutta hyvin me sit taisteltiin.

Torstaina tokoiltiin kauppakeskus Sellon nurkilla parin muun briardistin kanssa. Sade hieman kasteli ja ihmiset toljotti, mutta mikäs siinä. Koirat saivat ainakin kunnon häiriötreenin. Minulla oli pelkkä Riisi mukana ja "kakara" sai samalla ostoskeskustreenin -nyt neiti osasi jo itse käyttää rullaportaita. Häiriö ei juuri Riisiä haitannut, mutta eipä me peruskontaktiharkkoja kummempaa tehtykään.

Lauantai-iltana Piulla oli agin vapaaharkat ja kahden ohjaajan voimin koitettiin ratkoa ohjauspulmia ja lähinnä keppiongelmia. Loppuverkkana kierrettiin Petikon lenkki viiden koiran voimalla - Riisillä oli hieman kivaa flatti Arvon kera - järjenvalo ei noissa kahdessa teinissä juuri loistanut, kun ne kaahotti sen tunnin pitkin ojia, peltoja ja pusikoita. Riisin menossa ei paljon näkynyt että lauantai-ip oli vietetty velipoika Dieselin seurassa. Dieselin kanssa vähän harjoiteltiin messarikuvioita ja käytiin merenrantalenkillä. Painit sujuivat vauhdikkaasti pitkin Laajasalon peltoa ja yhtä sujuvasti Rinsessa pisti Dieselinkin järjestykseen kuin Siitaman veljet.

Tänään sitä sitten vasta opiskeltiinkin -tai ainakin reissu kesti yli 6h... Aamupäivällä oli hakutreeni Sipoossa. Piulla kokeiltiin Annun erilaisia rullia, ja neiti jopa suostui niitä kantamaan. Piulla tehtiin 3 haamua, joista yksi meni umpipiiloon. Rullat tuli nyt viime kertaa paremmin takaisin ja näytöt oli ok. Ensi kerralla ehkä nenänkäyttöä vielä lisää.
Riisillä aikalailla samanlaiset haamut ilman ilmaisuja. Ensimmäisellä ja viimeisellä se selkeästi joutui avaamaan nenänsä ja tajusi siis käyttääkin sitä. Lopuksi rullaharjoitus keskilinjalla -vähän sähellystä, mutta kyllä se siitä lähtee ;)
Sipoosta hurautettiin Tikkurilaan Ikealle schappareiden tokotreeniin. Ehdin siinä välissä kiertää pikatahtia kaupankin ympäri - samaa tuntui harrastavan puoli kaupunkia, joten ahdasta oli muuallakin kuin parkkipaikalla. Schapeja oli paikalla kuusi ja kaikenlaista puuhattiin. Alkuun tehtiin parkkihallin puolella sosiaaliharjoituksia lähinnä pennuille. Kaikki oli tosi reippaita, vaikka ostoskärryt rämisi, oli ritilälattiaa ja jos minkänäköistä ihmistä ja autoa.

Nyt meidän talous on aika "kuollut", kun kaikki vetäistiin kunnon ruokasatsit naamaan. Koirat painu sohvalle maate, taidan ite mennä perässä...

Ei kommentteja: