lauantaina, tammikuuta 19, 2008

Ahdistusta ja henkilökohtaista kamppailua

Hmm. tästä voi tulla mielenkiintoinen kevättalvi. Jospa tuo sana kevät tuossa toisi sen valonpilkahduksen tähän muuten hieman synkkään tilanteeseen.
Ei pitäisi valittaa, kaikki on periaatteessa hyvin ja sekin, mikä ei ole, on ihan omaa syytä.

Olen nyt ottanut itseäni niskasta kiinni ja aloittanut gradun teon. Näin toimii vain äärimmäisen viisas ihminen, hengailee ensin tekemättä lähes mitään yli kolme vuotta ja sitten kun kellossa tikittää jäljellä 3kk ennen deadlinea ( eli tutkinnonuudistusta), alkaa vasta tapahtua. Noh, ehkä tämä on ainoa tapa selvitä tästä, näin huonon itsekurin omaavaa ihmistä ei voi näköjään vapauttaa itsenäisiin projekteihin. Tekemistä on aika paljon, joten en edes osaa vannoa, että onnistun tässä projektissani, mutta sitä ei auta nyt murehtia.

Koirien, tai siis Riisin, kanssakin olen päättänyt hieman tsempata. Itsehän senkin olen ”pilannut” pitämällä sitä vähän liian tiukasti hanskassa ja määrätietoisesti harjoitellut sen kanssa vain rauhallisesti ja rauhoittumista – noinkin ohjaajapehmeä ja tyyni koira on aika hyvin sisäistänyt että tottis on sitä, ettei tehdä mitään. Olenhan mä sen kanssa koittanut leikkiä ja käyttää leikkiä palkkanakin, mutta ilmeisesti tavoilleni uskollisesti liian epäsäännöllisesti. Nyt koitammekin tämän gradusession ajan vain leikkiä ja katsoa sitten keväämmällä muuta. Koirassa tai sen ominaisuuksissa ei vika ole, sillä se osoittaa ihan reippaasti saalisviettiä ja taisteluhalua muiden kanssa, mutta jotenkin se kokee, ettei saa ”haastaa” mua.


Tammikuu on kääntynyt puolen välin paremmalla puolen ja ulkona on reilusti plussaa, vesi seisoo lätäköissä. Juuri nyt on talvimyrsky, joka mukavasti täällä Viikissä heiluttelee puita ja on heitellyt mm. roskikset kumoon. Vettä ja räntää puskee taivaasta alas tuulen mukana. Aarg. Taas Foreca uhkailee että alkuviikosta voisi mennä pakkaselle, time will see. Etelässä lunta on ollut tähän mennessä maassa vain muutaman päivän, eikä pakkastakaan paljon sen enempää. Tuntuu hurjalta samanaikaisesti naputella graduun kappaleita ”mahdollisesta” ilmastonlämpenemistä. Eiköhän kelit tästä vielä kuivu ja lumipeitekin saada. Gradun kannalta olisi parempi, jos huonot kelit jatkuisivat...


Helmikuussa meillä on odotettavissa mielenkiintoinen hiihtolomamatka, siitä sitten lisää tuonnempana. Silloin saisi toki olla kauniit ja kuivat kelit!
ps. Söpöilyksi loppuun Riisi kaksi vuotta sitten ;)

Ei kommentteja: