maanantaina, joulukuuta 08, 2008

Melkoista menoa


Nyt on tämän illan rauhallinen hetki. Glögimuki höyryää edessä ja piparipurkki on auki. Koko päivä on menty ja nyt muu talo nukkuu. Ohjelmaa on seuraavan viikon ajan tiedossa vähintäänkin riittämiin, joten todennäköisesti kohta huomaan, että joulukin meni jo. Vielä sen lähestymistä ei oikein tajua. Pitää varmaankin mennä pyörähtämään johonkin kauppaan, niin eiköhän se joulu siitä iske... Kyllä tämä punainen tupa on kynttelikkönsä saanut ja pihapensaaseen tulee viikonloppuna valoköynnös. Kuusen paikka on katsottuna - tuskin yllättää ketään, että tällä kokoonpanolla sen paikka on terassilla ulkona :)


Tänään on hankittu autoon vuodeksi lisää ajoaikaa. Tosin kovasti tekisi mieli hukata tuo nykyinen ja vaihtaa vähän isompaan...mutta katsotaan nyt mitä ensi vuosi on tuomassa tullessaan. Tämän vuoden hankinnat on jokatapauksessa tehty. Katsastusmatkalla poikkesimme Ätsiin kanssa pyörimässä kaupungilla, ja yhdessä käytiin mm. postissa pakettia hakemassa. Häntä heilui koko ajan, ja jokaista asiakasta olisi pitänyt moikata. Onneksi myyjätäti tuli sitten rapsuttelemaan. Ja onneksi täti ei kysynyt nimeä, kun rotuakin piti toistella kymmenkunta kertaa. Tuntuu ihmisistä olevan kovin kummallista, miten koiran nimi voi olla Ätsii. Mä taas en tajua, miksi kaikkien nimen pitäisi olla "nelli". Töissäkin voi välillä istua kolme, neljä Nelliä vierekkäin. Söpöä.

Huomenna mulla on vapaailta, koirat jää hoitoon ja pääsen ihan normaali-ihmisten lailla kaupungille. Yksi eläimetön ilta tekee hyvää välillä!

Viikonloppuna käväistiin lauantai-sunnuntaivisiitillä Virroilla. Ätsii otti uuden kämpän hyvin haltuun eikä oikeastaan tajunnut, että kissakaksikko oli eri kuin kotona. Rappusten kulku oli vielä kovin räpeltämistä, mutta rohkeutta ei uupunut. Diman kanssa ne paini hikipäässä koko illan ja niimpä sunnuntaina koko koiranpentu oli ihan unessa. Niin Virroilla kuin sunnuntaina täällä kotonakin kakara kokeili taas "empäs tule sisälle" peliään. Muuten sen voisi jättää pihalle menojaan miettimään, mutta kun se seisoo rappusten vieressä ja syö hiekkaa... Muutaman kerran ulkoilu hihnassa taisi tehota taas vähäksi aikaa, koska tänään on kuljettu sopuisasti.Sunnuntai-ilta vierähti täällä kotona Huurun ja Riisin selkäpesussa, kun kaksikko oli ensin hyydytetty tuolla metsän ryteikössä. Vai olivatko ne omistajat, jotka hyytyivät?
Piu jäikin Virroille viikkoa viettelemään oltuaan sunnuntain Seinäjoella agilitya taiteilemassa. Saldo oli hyl-0-5. Vika rata oli ollut hieman epis, sillä Piu oli saanut kontaktivirheen, jota ei tuomarin lisäksi muut huomanneet. Tuota nollaa olisi niin kaivattu... Noh, Piippa kuulemma pakkaa laukkunsa tammikuussa Eckerön suuntaan och hoppar där då mer.
Nyt on glögimuki tyhjentynyt ja kohta tämä vuorokausikin loppuu. Marssin siis Riisin viereen muutamaksi tunniksi, jotta meno voi huomenna jatkua.

Ei kommentteja: