sunnuntaina, elokuuta 09, 2009

Vähän kaikkia ilmansuuntia

Kesällä kuuluu olla liikettä... Kesälomaretki tehtiin saariston suuntaan, rengastien varrella oli paljon nähtävää. Ja taas pari päivää ilman koiria teki hyvää!


Kuunvaihteessa pyörähdettiin pikimiten Iisalmessa, autoon ängettiin pari staffia ja Ätsii. Diesel tuli briardvahvistukseksi etelän suunnasta. Aamulla Häppäri tuomittiin "vain" erittäin hyväksi ja keskeneräiseksi, Diesel oli briardien rop. Päivä jatkui staffihulinassa, jossa autolastimme sisarukset Bambi&Jyrä pyörittivät joukkoa mielensä mukaan. Veli voitti ROPin ja Bambi taipui tässä tapauksessa VSPksi ja sai sen himoitun valioruusukkeen 2 päivää synttärien jälkeen!
Iisalmen iltapäivän kruunasi Dieselin upea ryhmävoitto! Velimies vetäisi siis toisen ryhmävoiton kuukauden sisään!Eilen koitti sitten briardien erkkari Oulussa. Pitkän matkan ja monen muun tekijän summa reissu melkein jäi tekemättä, mutta kun Irja innostui Dieselin kanssa lähtemään, niin minä ilmoitin likat peliin mukaan. Kiimingin iso nurtsikenttä tarjosi hienot puitteet erkkarille, ja keli oli mitä mahtavin. Toki kaikilla oli valtavan kuuma ja koiria sai taiteilla varjoon jatkuvasti. Tuomari Ingrid Gossel oli erittäin ystävällinen ja perusteli arvostellessaan koiran hyvät ja huonot puolet. Oli kiva kuulla selkeästi, miksi hän ratkaisuihinsa päätyi. Samoin pidin siitä, että koiria liikutettiin riittävästi. Toki erin koiria oli aika paljon, että voi hieman kysyä olivat kaikki oikeasti erinomaisia.

Riisi elpyy


Dieselin kanssa juoksimme ensin iloisina avoimenluokan (4kpl) voittoon ja lopulta urosten voittoon. Tässä välissä poika pääsi muutamaksi tunniksi lepäilemään, kun narttuja riitti ja riitti.
Happy Child, Ätsii 10kk
Ätsii oli ERIllä toinen kuuden koiran junnuluokassa. Ihan asiasta (vielä pehmyt karva, lavat ja iloinen häntä) tuomari sanoi. Pentu kuitenkin sai koko reissun käytöksestä laatuarvosanan erinomainen, hotellissakin se asui kuin vanha tekijä.
Riisi sai avoimesta luokasta ERIn, ja tuomari tykkäsi kovasti. Hänen mukaansa lanneosassa oli pari senttiä liikaa pituutta, tämä kait jätti meidät sijoituspallilta. Itselleni tärkeimmät kohdat arvostelussa oli liikkeiden erinomaisuus ja lopun "esiintyminen on upea, varma ja ystävällinen".

Kun nartut lopulta saatiin päätökseen juoksimme vielä Dieselin kanssa roppikehään Ippiä vastaan (viime vuoden erkkarin RP). Ohjastajan jalat alkoivat olla jo hyytelöä, mutta... Diesel voitti ja sai näin kunnian olla erikoisnäyttelyn ROP 2009.Tovin kesti, että saimme kaikki pojan palkinnot jo ennestään täyteen autoomme... kotimatkalle päästiin puoli seitsemän maissa ja oriveden yömajaan ehdimme puoli kahden maissa yöllä.
Ensi vuonna sitten taas erkkariin, tällä kertaa Espooseen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tack tack - loistavalle handlerille, joka kiidätti Dieselin erkkarin voittoon!

Bambilta halaukset Iisalmen hauskalle matkakumppanille Ätsiille.
-anu