sunnuntaina, tammikuuta 03, 2010

Uusi vuosikymmen korkattu

Joulu meni ja välipäivät siinä samalla; missäs muualla kuin Riisin pentulaatikon reunalla roikkuen. Sen satsin eloa voi seurata pentublogin puolella, niin ei tämä muutu ihan siirapiksi ;)


Käsittämättömän ihania ja jotenkin niin osa Riisiä. Ja kyllä Rimppasesta on niin nähnyt sen äitiyden onnen, että kai siinä jotain perää on...


Tänä vuonna tuli oikea talvi ja heti joulukuussa. Pakkasta on ollut sangen napakasti ja lunta on kertynyt. Harva se päivä golffi on surrannut jossain penkassa mutta hinaajaa ei ole tarvittu. Kiittäen olen hakenut sen joka aamu lämpimästä autotallista, eri kätevä näillä keleillä.


Joulu meni tosiaan työmaalla pentusten merkeissä; vuosien mittaan olen tainnut Pellaksilla notkua päivänä jos toisena, mutta tämä oli eka joulu pois äidin helmoista. Sama kai tuo kun valmiisiin ruokapöytiin pääsee ;) Tapanina huristin Kuhmalahdelle joulusaunaan ja elpymään. Umpihankiseikkailut Häpsiin kanssa saivat posket punoittamaan.
Vuosi vaihtui sekin vauhdilla. Koirat jäivät hoitoon ja me lähdimme ihmisporukalla iloitsemaan illasta Kangasalle. Sauna, uima-allas ja riittävästi "evästä" takasivat sen ,että pää painui kotona tyynyyn vasta aamukuudelta. Noh, se perjantai meni sitten siinä, koiratkin onneksi saivat kyydin kotiin ;)

Eilen oli elvytty ja siirrettiin komppaniavahvuus Kuhmalahdelle vuokralaisten häivyttyä mökiltä. Keli oli ihanan kirkas ja täysikuu olisi mahdollistanut vaikka koko öisen ulkoilun, mutta mittari heilui -27 lukemissa, joten keli oli ihan liian hyytävä! Saunassa oli kivaa, mutta lumienkelit jäivät tältä kertaa väliin. Tänään vähän tarkeni ulkoilla, mutta kirkkaus oli tiessään - tilalla lumipyry. Sangen napakkaa n-20 pakkasta on luvassa koko alkavaksi viikoksi. Toivottavasti sitten olisi lauhempaa, kun tulee aika ulkoistaa Riisin vauvoja.

Häpsii treenaa uimahyppyjä,
mittari näyttää -20


Kuten moni arvaa, on meikäläisen pää ollut sangen täynnä kaikenlaisia ajatuksia ja ideoita, kuinka se neljäs koira sittenkin mahtuisi tähän laumaan. Ihan vaan siksi, kun ne on niin ihania ja toki Riisin pentu on ollut pitkäaikainen unelma. Mutta. Ei taida minusta olla neljää koiraa yhtäaikaa ulkoiluttamaan.Tässä täytyy nyt vaan esittää aikuista ja niellä alkava harmistus. Virheeni tein vuosi sitten, kun Häpsiin halusin. Nyt voi sanoa, että olisi pitänyt odottaa. Lähellä on ollut, että Häppäri kaikessa rasittavuudessaan saisi lähteä. Omatunto ei kuitenkaan anna periksi ottaa uutta heti tilalle - eikä ylipäätään luopua tuosta. Niimpä nyt kun poikien uudet kodit alkavat olla vähitellen varmoja (neljättä narttua en sentään edes haaveillut...) , minä "tyydyn" roikkumaan kummitätinä niiden elämässä ja samalla olen tehnyt päässäni piiiitkän listan uudenvuoden lupauksia yhteiselämän parantamiseksi Hätsiin kanssa. Ja nyt seuraavat viikot kuljen kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että Riisin äitiys ei muuta meidän tyttötrion elämää mitenkään.

Ei kommentteja: