lauantaina, lokakuuta 29, 2011

Nenänpää valkoisena

Mutta ei täällä sen erikoisempia valkaisuviikkoja vietetä –paitsi maalataan! Juuri kiipesin alas koirahuoneen yläilmoista ja sain yhden maalikerroksen valmiiksi. Ja vaikka olen urakan aivan alkumetreillä niin voin sanoa että katon maalaus sucks. Makuuhuoneet nyt saavat valkoisen katon ( ja piste.) mutta harkitsen nyt kyllä vielä pari kertaa olohuoneen ja keittiön kohtaloa ;)

Tämä sisäremontti tai siis sen aloitus on kestänyt ja kestänyt. Kaikki vapaa-aika on kokolailla oltu ulkohommissa, joko täällä tai lähinnä Kuhmalahdella, jossa Jukka nytkin on aloittelemassa käytävän remonttia. Siellä on nyt pihan kuuset kumossa ja piha odottelee kuivumista näiden kaikkien sateiden jälkeen, jotta kaivurimies tulee nyppimään kannot ja kärräämään nurtsimullat paikoilleen. Polttorankapino navetan takana on kasvanut hiljalleen.
Siinä sivussa on naputeltu uusia aitaelementtejä kaikkein lahoimpien tilalle tänne omaan pihaan, ja nyt ne on lopulta maalattu ja asetettu paikoilleenkin. Piha on taas ummessa, kunnes joku seuraavaksi lahoin kaatuu oravan painosta… Aitaurakkaa riittää keväällä kiusaksi asti…Päätin aloitella koirahuoneesta ja tehdä siitä harjoituskappaleen; nuo asukit kun ei kauheasti seinänväristä valita. Lattiaan tulee huoleton muovimatto ja seinät ajattelin kätevästi vain maalata. Mutta sitä ennen pitäisi repiä vanhat tapetit pois. Ja niiden alla on mureneva kittilevy, joka ööö…pitää kai uusia tai jotain. Eli kovin pitkälle ei ilman paneutumista aiheeseen riittäneet mun taitoni edetä tässä asiassa. Googlen remontointisivut ovat koetuksella, mutta en silti suostunut lainaamaan kirjastosta ”Nainen remontoi” kirjaa, jossa oli vasaran kuva ja alla teksti ”vasara”. Pientä sisuuntumista ja kyllä tämä tästä. En vaan jaksa tälläistä suunnitteluvaihetta, vaan (tämänkin ) homman pitäisi edetä. Helposti ja nopeasti :) Nih.


Syksy on pimentynyt, ehkä hivenen vain kastunut entisestään. Pitää kuulemma iloita siitä että puolen vuoden päästä on jo vappu. Töissä selvittiin kunnialla ihmisten syyslomista. Ja päivä kerrallaan koitetaan taiteilla syksyisen kissatulvan kanssa. Joka vuosi näin käy, mutta tämä 2-4 uuden kissan päivävauhti on pahasta. Tosin, enemmän kuin ennen niitä on mennyt myös omiin koteihin. Mutta ei se prosentti paljon ole kasvanut. Viikko sitten löytyi uskomaton pieni sissi, noin 5vkoinen musta pentu motarilta Tre-Lempäälä väliltä keskeltä kaistaa!!! Ja pahasta shokista selvittyään tuo tyyppi hurisee ja popsii jauhelihaansa sangen tyytyväisenä. Aika monta muutakin on pelastettu elämään; kenelle on riittänyt lämmin maito, yhdeltä on poistettu silmä, yhdeltä korjattu peppua ja sen seitsemälle syötetty antibiootit. Onneksi omat täällä kotona ovat pysyneet terveinä! kop kop…

Niin, Piippa toipui vaivoistaan antibiootein ja nyt tuntuu ruoka maistuvan eikä närästystä ole ollut. Seuraillaan tilannetta ja jatkossa mummo syö&juo korokkeelta. Toivottavasti ruokatorvi ei kummemmin ala vaivaamaan.


Pitkään suunniteltu Riisin leikkaus on myös suoritettu onnistuneesti. Jotain juoksun oireita alkoi olla , myös Tikkari oireilee vaikka tuntuu aikaiselta. En halunnut Riisiä enää ”kiusata”, kun se kuitenkin olisi taas tullut valeraskaaksi ja ollut syömätönnä aikansa. Nyt on pennelit kuitenkin tehty, joten parempi tämäkin hoitaa alta pois. Sitten on enää Tikkari, muut tyttöviisikosta on neutralisoitu ;)

Ei kommentteja: