sunnuntaina, marraskuuta 06, 2011

Hermorakenteen testaamista etc

Viikko sitten oli Häpsiin luonnetesti. Briardyhdistyksen testiin oli ilmoittautunut 6 briardia ja 4 ihan muuta paimenta.


Yhtään en tiennyt mitä tulee, paitsi että vien testiin vilkkaan ja epävarman koiran, jonka luoksepäästävyys vaihtelee tilanteen mukaan...

Tulos oli seuraava:

I Toimintakyky (kerroin 15) -1 pieni -15p.
II Terävyys (kerroin 1) +1 pieni, ilman jäljellejäävää hyökkäyshalua 1p.
III Puolustushalu (kerroin 1) -1 haluton -1p.
IV Taisteluhalu (kerroin 10) +2 kohtuullinen 20p.
V Hermorakenne (kerroin 35) +1 hieman rauhaton 35p.
VI Tempperamentti (kerroin 15) +3 vilkas 45p.
VII Kovuus (kerroin 8) +1 hieman pehmeä 8p.
VIII Luoksepäästävyys (kerroin 15) +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin 45p.
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma

Yhteispisteet 138p.

Eli paperilla kaikki hyvin ;) Testin läpi Häpsii oli sosiaalinen ja avoin (no hieman varovainen eikä suinkaan rento), naistuomarit auttoivat asiaa ja paljonhan tuo on käsittelyssä parantanut. Taistelussa se oli vieraan kanssa vaisu, tämä tiedossa tosin etukäteen. Kelkka oli aikas kamala ja matomatalana sitä piti ihmetellä pitkään. Pimeässä tuo toimi taas oikein hyvin. Puolustusosassa ja seinän "terävyyskokeessa" Häpsii osoitti pakenemiskykyä. Parempi näin, että tuolla epävarmuudella ei osoitakaan mitään kykyä käyttää hampaitaan. Hermot ja pehmeys menivät tuohon yleisimpään haarukkaan, jos eivät ihan alarajaa hiponeet niin eivät yläreunaakaan. Ja ampuminen oli pala kakkua. Läpi testin tuo oli yllättävän rauhallinen, voisi jopa sanoa että "väistää passiivisuuteen".


Arjessa tilanne on ennallaan. Epävarmuus näkyy lenkeillä jatkuvana pälyilynä sinne tänne, vapaana tuo sinkoilee konflikteja etsien (vaalea kivi voi olla se naapurin vaalea koira joka nähtiin viikko sitten...) ja hyppii männynkylkiin (= jahtaa oravia joita nähtiin toissaviikolla). Eli hieman maanisdepressiivinen tuo on ;) Mutta omana hulvattomana persoonanaan, on siitä vaan niin rakaskin tullut. Niimpä säikähdys ehti tulla nyt perjantaina, kun tuo rakkaus sinkosi pimeyteen jäniksen perässä kohti isoa tietä. Eikä mun täydet desibelit saaneet Häppärin abseja yhtään sutimaan...mutta onneksi urheilukentän laidalla oli moukariverkko, johon tuo pimeässä törmäsi ja juuttui...


Testattu on myös omia hermojani. Viikon kesti koirahuoneen katon maalaus ja oikeastaan joka päivä sitä on tehty... Neljään kertaan se lopulta piti maalata ja joitain paikkoja vielä vähän korjailla sen päällekin.. Mutta nyt se on valmis! Ja seuraavana projektina ovat seinätn.. edelliset ovat ystävällisesti oikoneet ja tapetoineet suoraan kipsilevyn päälle unohtaen pohjamaalaukse, jolloin tapetin irroitus on mahdotonta. Tuohon pitää siis kehittää tasoitetapetti/ponttipahvi tms muu vaihtoehtoinen tapa siistiä pinta ennen tapetointia/maalausta. huoh. (tästä tulee valokuvia vasta valmiina )


Riisin steriloinnista on nyt puolitoistaviikkoa ja mamma on toipunut täysin. Varmasti ihan hyvä aikataulu, koska Tikkari tuntuu aloittelevan juoksuaan, Tyyris sisko jo aloitti.
Riisin pikkupojat Rumpu ja Riko kävivät näytillä - ja olivat aivan ihania! Lasse-poikaa odotellaan visiitille myös jossain välissä. Pikkuisista lisää L-pentueen omassa blogissa, mutta pakko laittaa 5kk kuvia tähänkin ;)
Rumpu

Riko

Ananas

Ei kommentteja: