tiistaina, toukokuuta 15, 2012

Roskilde ”festarit”

Pitkään olin haaveillut Tikkarin kanssa Tanskan turneesta ja keväällä ajankohta, tuomarit jne.. tuntuivat aluksi sangen sopivilta. Irja lupasi lähteä seuraksi Peetun kanssa. Mitä lähemmäksi ajankohta tuli, sitä enemmän alkoi tulla merkkejä siitä ettei ehkä kannattaisikaan lähteä. Mutta kun jotain oli päätetty haluta, niin eikun matkaan vaan.
Torstai-iltana hyppäsimme Viikkariin, kävimme syömässä lautasellisen lihapullia ja nukuimme kuin tukit Tukholmaan. Päivän aikana huristelimme rauhassa etelää kohti. Kiersimme tuttua tietä Malmön maaseudun läpi (missä Maritan ja Huurun kanssa asustimme eräällä nlyreissulla). Kävimme tutussa ravintolassa syömässä ja juoksutimme koirat hyväksi todetussa metsässä.
Ajoissa saavuimme myös lähellä Roskildea olevaan Albertslundiin ja motelliimme. Olimme erittäin tyytyväisiä majoitukseemme, tilava huone, auton sai oven eteen, iso kylppäri ja aivan pihasta aukeni metsikkö ja pellot, joilla sai oikein luvan kanssa ulkoiluttaa koiria. Eikä koirista edes otettu maksua. Loistavaa Latvian hotellipalveluiden jälkeen…
Sää suosi meitä koko reissun, aurinko paistoi koko ajan, mutta järin lämmin ei ollut huomattavan tuulen takia. Tuo tuuli varjosti meitä lauantain näyttelypäivän ajankin. Vaikka me mitä tehtiin niin nuorison tukat lenteli tuulessa ihan miten sattuu. No, lensi ne toki muillakin. Karvalla me kuitenkin hävittiin; kummallakin about sama tuomio; turkki ei valmis avoimeen luokkaan. Liikkeitä kehuttiin ja kun muita katseli niin väittäisin, että ainakaan liikkeiden perusteella ei voittajia ei valittu. Harmitti tietenkin, mutta aina ei voi voittaa. Vähän tuli mieleen, että olisiko pitänyt uskoa ja jäädä kotiin.
Lauantain ROP ja VSP
Sen sijaan lähdimme turistiturneelle Roskildeen ja vähän Taastrupiinkin. Kiertelimme koirien kanssa Roskilden viikinkimuseon rantoja ja vaeltelimme hienon puiston läpi tuomiokirkolle ja torille. Ihanaa oli viettää oikein kesäistä päivää kauniissa maisemissa, kun kerrankin näyttelyreissulla oli aikaa! Iltapäivällä veimme koirat majapaikkaan syömään&nukkumaan ja lähdimme seuraamaan ryhmäkilpailut.
Sunnuntaina heti aamulla oli uusi koitos. Ja jotenkin hommassa oli ihan eri meininki ;) Irlantilainen John Walsh tykästyi koiriimme kovastikin ja niin sekä Peetu että Tikkari juoksivat voittoon. Lopussa Tikkari kiilasi veikkapojan ohi juosten ROPiksi. Molemmille sertit ja cacibit ja näin Peetu sai samalla sen himoitun viimeisen (aika)cacibin! Tikkarin aika tulee täyteen vasta heinäkuun lopulla.
Hyvällä mielen hurautimme 700km illaksi laivaan, lihapullat naamaan ja unta palloon! Reissu oli kaikin puolin onnistunut ja olimme niin ylpeitä koiristamme, jotka reissasivat niin vaivattomina kumppaneina kuin olla voi! Laivassa ja majapaikassa nukkuivat vaan ja odottivat nätisti yksinolot. Kivoja otuksia!

Ei kommentteja: