keskiviikkona, toukokuuta 23, 2012

"TJ" 9

Kuukausi ollaan asustettu Kuhmalahden rauhassa, reilu viikko vielä.
Kauheasti ei olla ehditty rannoilla makailla – tosin kelitkin lämpeni vasta tällä viikolla. Eilen sitten korkattiinkin rantasaunakausi ja käytiin uimassa. Koirat nyt toki ovat polskineet jo monia monia kertoja.
Viime vuotiseen tapaan Tikkari aloitti juoksunsa toukokuun toisella viikolla, juoksee näköjään kerta vuoteen ainakin tämän perusteella. Tosin loppunevat nämä juoksemiset tähän, eiköhän puukko heilahda taas syksyllä. Jos meille vaikka muuttais jossain vaiheessa ”Kyösti” ;)
Paljon on touhuttu, ja talkoitakin pidetty. On tehty nurmikkoa, kukkapenkkiä, laitettu lipputanko, maalattu ulkona ja vähän sisälläkin. Siinä sivussa on pesty ikkunoita, mattoja, ja vähän seiniä ja lattioitakin. Tämän kevään isommat tuunaukset on tehty päärakennukseen
Mikäs täällä maalla on touhuillessa, kun on tilaa (siirrellä tavaroita paikasta toiseen…) ja koirat ovat samalla saaneet leuhottaa touhuissa mukana. Juurikaan muuta niiden ei ole sitten tehtykään. Pientä yritystä tottiksen ja esineiden kanssa, mutta kun ne käytännössä aina menee huonosti, niin ei oikein motivoi. Edes itseä, niin kuinka sitten koiria? Mutta tuo jälki kyllä kulkee. Kun jaksaisikin talloa enemmän, Tikkari ja Häpsii ovat molemmat olleet taitavia, kehityskelpoisia otuksia tällä saralla (ja itselle helppoa kun kävelee vaan suu kiinni perässä!).
Kissat ovat olleet matkassa mukana, kun ei muutakaan vaihtoehtoa auennut. Ahma on saanut kokeilla narunpäässä ulkoilmaa ja sehän kelpasi. Kai mä kohta kuljen lenkit koirien ja parin katin kanssa...
Nyt touhuamme vielä viimeiset touhut täällä ja sitten pitäisi tehdä kevätsiivot omassa kotona. Ja briardleiri odottaa ja kaikki muut kesän riennot - joista osa on vasta suunnittelun asteella!
Hyvää kesää!

Ei kommentteja: