sunnuntaina, maaliskuuta 31, 2013

Uutta ja vanhaa aikaa


Talvi saa vähitellen jäädä taa. Unohdetaan se, että lunta on maassa yhtä paljon kuin ennenkin ja yöpakkaset huitelevat yhä -15...

Nyt siirrettiin kellotkin elämään kesää. Aurinko on kyllä antanut toivoa tulevasta, ja nostanutkin vireystasoa huimasti. ( Ei, niitä eilisiä neljän tunnin päikkäreitä ei lasketa... )

 
Etukäteen on aina  kova into tarttua asiaan jos asiaan. Nyt himottaa kovasti kaikki odottavat urakat  tuolla pihalla, mutta kokemuksesta tiedän että kun touhu on aloitettu niin…. mutta tehtävä ne työt on. Aidan laitto on aika selvää, mutta olen nyt selvitellyt pihan laatoitusta, uusia kukkia ja pensaita. Perannapenkki on nyt piidetty ruutupaperille, koskahan se kukkii meidän pihassa??  Listalle on myös  kerätty puuttuvia ”osia” mökeille, jotta ne saadaan keväällä sesonkikuntoon. Kevään viikot ovat vain niin rajalliset. Täällä olisi kiva laittaa pihaa kuntoon, mutta Kuhmalahdella vuokralaisten tulo määrää hommien kiireellisyyden, plus siellä olisi kiva viettää aikaa maaseuden rauhasta nauttien.

Pariakin kevätretkeä on tässä ideoitu, ja toisen on syytä toteutuakin. Riisi vähän on suunnitellut retkeä Norjan erkkariin, mutta  lopullista leimaa ei asialle lyöty.  Muutoin suunnitelmien mukaan koiraretket ovat tänä vuonna minimoitu.
 
Häpsii tilasi itselleen trimmauskoneen ja hurautti  kevätlookin jo kuntoon. Myös Tikkari kävi kylvyssä ja luovutti jokusen takun pois. Aikamoinen karvanlähtö on tänä vuonna ollut, se alkoi jotenkin yhtäkkisen nopeasti ja kaikilla yhtä aikaa.
 
Pääsiäinen on nyt aikalailla ollut pyhitetty "omaan käyttöön". Pe-la touhuttiin Kuhmalahdella saunamökin ja sen siirtelyn parissa. Monen (minun) epäuskon hetken jälkeen se todella on siellä missä pitääkin, eikä mitään mennyt edes rikki.
 
Yllättävän monta asiaa noin mitoituksellisesti pitää huomioida pientä jalassaunaa tehdessä...

Muu aika on ulkoiltu auringossa, juoksuteltu koiria jäällä siellä täällä , käyty kiertoajelulla Valkeakosken suunnilla - ja syöty enemmän kuin jouluna!
 
Ensi viikonloppuna sitten heti ihan uudet seikkailut, toivottavasti matkanjohtaja selviää puhtain paperein retkestä ;)

1 kommentti:

Tara,Momo+Pätkis kirjoitti...

Aivan ihana tuo Häpsiin kevätlook! :D