perjantaina, marraskuuta 01, 2013

Viimeiset viikot

Oletuksellisesti seuraavan kuukauden sisällä elämämme tulee muuttumaan paljon. Mutta kai sitä sitten ollaan valmiita… Jälkiviisaus lienee parasta tässä kohtaa ;)

Lomailu on sujunut lähinnä nukkumiseen panostaen ja kaikkea pientä kotiaskaretta touhuten, kyläillen jne. Koirat pääsi kylpyyn ja muistin käydä rokotuksetkin hoitamassa ajantasalle. Ulkoiltukin on, vähän laiskansorttisesti, mutta onneksi päiväaikaan tässä lähimaastoissakin voi pitää vapaana, kun ihmiset ovat kiltisti työnsä äärellä. Meidän koirat ovat lähinnä hämmästyneen unisia, kun joku täällä päivisin kulkeekin, kun HE ovat tottuneet nukkumaan rauhassa.

Sää on ollut yllättävän ”kesäistä”. Muutama yöpakkanen on ollut, mutta pääosin lämpötila heiluu lähellä +10. Vettä on satanut, mutta ei mitenkään kummemmin (noh, yhden illan+yön sitä putosi täysillä).Tulis nyt vielä kuivat ja kirkkaat pakkaskelit ilman lunta!


Olen ihmetellyt mitä koirat oikein syödä nutustavat takapihalta, kun en itse näe maassa mitään ja pupujakaan ei ole näkynyt viikkokausiin. Yksi päivä sitten näin ikkkunasta, kun orava haki naapurin ruokintapaikalta evästä ja tuli piilottamaan sen meidän pihaan, etutassuilla peitti herkun hyvin ja siirsi lehden päälle. Hmm. kätevä aktivointileikki meidän koirille, mutta mun pitää varmaan vielä talvella auttaa tuota kurrea…Pellaksilla Tyyriksen maha pyöristyi hienoa vauhtia ja valmistelut pentuihin alkoivat. Pikkuneiti Ananas oli vähän surullinen, kun Hänen Isosiskonsa ei enää voinutkaan leikkiä&painia hänen kanssaan, vaan on tulossa kuulemma uusia pikkusiskoja. Maailmassa syntyy monia lennokkaita ideoita ja niinpä Ananaksen matkalaukku pakattiin ja neiti matkusti vaihto-oppilaaksi Jämsään leikkikaveriksi Dimalle.  Vaihto-oppilasvuoden mitta on hivenen joustava, mutta ainakin ihan alku meni lupaavasti, Naanaa ja Dima löysivät heti toisensa, eivätkä ehkä hivenen happamat kissa”veljekset” Santeri ja Jerry ole vielä näyttäneet pikkumustalle ovea.


Riisi ja Tikkari lähtivät saatille ja taas itsekin hämmästelin tuota akkalaumaa. Vuoteen ei meidän koirat ole isommin Naanaata nähneet, mutta sujuvasti leikkivät ja rymysivät päivän yhdessä.Keskiviikkona oli pentujen sitten aika kiiruhtaa maailmaan. Syntyivät mukavasti päiväaikaan ja kaikki sujui hienosti. Tyyris hoiti homman ja hoitaa nyt loistavana äitinä pentujaan tyynenrauhallisesti. Laatikossa mönkii kahdeksan mustaa, jakaumalla 3 jätkää ja 5 neitiä. Luonnollisesti en voinut pysyä poissa vaan keskiviikon ja torstain roikuin laatikon reunalla. Valitettavasti Anu oli oikeassa, että olisi siellä se ”minunkin” tyttöni ollut noin ensivaikutelman perusteella, mutta  eiköhän me nyt tyydytä mummin roolin Riisin kanssa ! Nämä ovat nyt Riisin ensimmäiset lapsenlapset ja Kaalista tuli isomummo!
Ikää muutama tunti

Ikää 1 vrk

Ei kommentteja: