tiistaina, maaliskuuta 11, 2014

Tultiin ”talvilomalle”…


Mattilan varauskalenterissa oli tällä viikolla arkena tyhjää, joten tultiin pitämään mökki lämpimänä viikonlopun vuokralaisia varten. Ajatuksena nauttia näistä aurinkoisista kevättalven päivistä. Ja on me ulkoiltukin – aavistuksen vaan on kuraista touhua ;)
Mattilan pihaa&peltoa 10.3.2014
sama pelto 10.3.2013
Hiukan on erilainen keli kuin vuosi sitten. Silloin käytiin pitkiä lenkkejä jäällä ja nautittiin kevätauringosta hohtavien hankien keskellä. Hmm.. vähän nyt lupailtiin kylmempää ensi viikolle, joten ehkä niistä keväthangista sitten pääsiäisenä saadaan nauttia… Ihan sama, saa tulla kevät, mutta kerralla sitten kiitos. Karvakoirien omistajat eivät nauti pitkittyneen syksyn (eli viimeiset 6kk) jälkeen tästä ilmeisen pitkästä ja moneen kertaan koittavasta keväästä. Parasta olisi olla pakkasta (=kuivaa) ja sitten nopsaan kunnon lämpimät kelit ja pikainen kesä. Mutta, onneksi on juokseva vesi!
Koirat ovat nauttineet vapaudesta niin pihamaalla, metsätiellä kuin soramontuillakin. Häpsii pinkoo onnesta soikeana etujoukoissa, vaikka varpaat tahtovatkin laahata maata ja mennä verille.  Karheaa soraa koitetaan välttää ja suositaan peltoja niin hyvin kulkee vielä!
Vähän pahaa tekee katsoa kun karvaversiot painelee märkinä ja täynnä miljoonarisua toistensa ohi ja nappaavat vuorotellen toisiaan vauhdissa perskarvoista – ja jatkavat matkaa iso tuppo suussa. Pahaa siksi, että naputtelin keväälle parit näyttelyilmot ja nämä eivät taida olla ihan ykköskonsteja pitää turkkeja priimana. Mutta hauskuus on tärkeintä!
Ihan ykköslöytö koirien mielestä oli soramontun yhdessä kulmassa oleva lumialue. Hiukan oli hauskaa...Näyte löytyy videolinkkinä tuosta:
Vielä on pari päivää aika nautiskella maaseudun rauhasta ennen kuin kaiken tämän ravan moppaus alkaa... Tänäänkin oli kyllä niin hieno auringonlasku, joutsenet huutelivat järvellä ja luonnon tuoksu oli niin keväinen. Eikä ainuttakaan elollista olentoa ole tällä lähitiellä liikkunut.

Ei kommentteja: