sunnuntaina, syyskuuta 14, 2008

Plussaa ja miinusta

Tänään kun pääsin iltapäivällä kotiin, totesin, että nyt on harrastettu koiria riittävästi. Tältä viikonlopulta.


Perjantaina ensin töihin, josta livistin ajoissa Virroille katsomaan schapendoesleirin asioita kuntoon. Ensimmäiset leiriläiset tulivatkin yhtä aikaa kanssani ja majoitusasiat saatiin kuntoon. Ilta vierähti juoksevia asioita hoitaessa ja lauantain ohjelmaa suunniteltaessa. Leirin ekat agireenit ja tokosessio saatiin pidettyä ennen hämärää. Lauantai aamusta iltahämärään vierähti jälleen leirillä, ohjelmaa riitti toivonmukaan tarpeeksi. Kati ja Hessu pitivät agilityä penturyhmästä alkeisporukan kautta kisaryhmään. Itse pidin tiiviin jälkisession yhdelle ryhmälle ja pari tokoryhmää sekä ruuan jälkeen näyttelykoulutusta jo jokseenkin väsähtäneelle porukalle. Sunnuntaille leiriläisille jäi vielä paljon puuhattavaa, mutta itse "livistin" tässä vaiheessa seuraaviin koitoksiin...Suomen Briard ry järjesti Tampereella luonnetestin ja olin ilmoittanut sinne sekä Riisin että Diman. Molemmat likat on tukevasti valeraskaana ja hieman olin epäileväinen...kuitenkin viimeisen viikon aikana molempien käytös on normalisoitunut ja lähdin testiin aika luottavaisena kahden mielestäni hyväluonteisen koiran kanssa. Ja samoilla ajatuksilla ajelin kotiin.


Riisi aloitti päivän seuraavalla rivillä:
I Toimintakyky +1 kohtuullinen

II Terävyys +1 pieni ilman jäljellejäävää hyökkäyshalua

III Puolustushalu +1 pieni

IV Taisteluhalu +2 kohtuullinen

V Hermorakenne +2 tasapainoinen

VI Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas

VII Kovuus +1 hieman pehmeä

VIII Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin

Laukauspelottomuus +++ laukausvarma


yhteispisteet 190p.


Tämän jälkeen vein koiran autoon tyytyväisenä, mutta en hirveän hämmästyneenä. Olen pitänyt Riisiä rauhallisena, hermoiltaan varmana, avoimena koirana, jolla on arjessa toimintakykyä selvittää uusia juttuja. Allekirjoitan siis Riisin osalta tuloksen.
Sitten Dima:


Toimintakyky -1 Pieni

Terävyys + 1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty

Taisteluhalu +2 Kohtuullinen

Hermorakenne +1 Hieman rauhaton

Temperamentti +1 Erittäin vilkas

Kovuus +1 Hieman pehmeä

Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin

Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma

Loppupisteet 112Dima on vilautellut läpi elämänsä luonteestaan piirteitä, että siinä voisi olla potkua enemmän kuin keskiverto schapessa. Siksi halusinkin sen testata nuorena, samalla tämä oli Diman "jalostustarkastus". Diman testissä näkyi sen ikä, elämänkokemattomuus ja se, ettei se asu minun kanssani. Siksi hieman hämmästyttävää oli sen selvä puolushalu. Kuitenkin se missä sekä Piu että Riisi ovat testin aikana turvautuneet minuun, joutui Dima olemaan omillaan. Avoin se on testinkin mukaan ja leikki tuomarienkin kanssa sujui hienosti. Toimintakyky meni miinukselle ihan aiheesta; palautuminen kelkkakokeesta oli hidasta ja pimeässä huoneessa tarvittiin aika paljon apua. Erittäin vilkkaan ja hieman pehmeän koiran reaktiot putoavaan tynnyriin ja sateenvarjoon olivat voimakkaat ja kuormittuminen alkoi näkyä. Lopputestin ajan Dima oli jonkinverran paineistunut, mutta heti testin jälkeen tuo kuitenkin palautui. Ja paukkuvarma tuo oli täysin. Ihan tyytyväinen olin Dimankin suoritukseen, paremmin se selviytyi kuin Piu olisi selvinnyt vastaavan ikäisenä.
Päivän miinuksista vastasi sitten Piu, joka on ollut agilitykisoissa Nokialla. Marin kanssa parivaljakko liiteli tuplanollan (3 sm nollaa nyt kasassa) hienoilla miinusajoilla, ei kuitenkaan asiaa palkinnoille. Ensi viikonloppuna jatkuu...Nyt pitäisi aloittaa iltatoimet, mutta en raski ihan vielä häätää sylistäni kehräävää pientä punaista kissinpoikasta...


1 kommentti:

Sari, Kapo ja Kipinä kirjoitti...

Moi!
Laitahan nyt uusia kuvia niistä kissinpennuista! Joko ne on ihan kotiutunu?