perjantaina, huhtikuuta 03, 2009

Paljon on vettä virrannut...

...sitten Ruotsista paluun. Noin niinkuin konkreettisesti, kuin myös kuvainnollisesti.

Kevät uhkaa tulla. Loskaa, kuraa, vettä puoleen sääreen, bergamascon näköisiä homejuustolle haisevia koiria. Ja tottakerran, taas se aika, kun kosteissa lakanoissa voi leikkiä hiekkalaatikkoleikkejä. Voi tätä harrastamisen ihanuutta!!! Voimia on kerätty mm. tuijottelemalla viime toukokuisia kuvia; kuinka oli niin ihanan vehreää, tulppaaneja ja kaikkea. Lämmintä. Kuukausi pitää siis jaksaa.
Tämä kuva on
otettu 3.5.2008 :)Luonto alkaa vähitellen herätä koomasta. Jänöt "leikkivät" pelloilla, mustarastaat ja joutsenet ovat saapuneet lauleluidensa kera. Yksi ilta kuuntelin pitkään punatulkkuäijän motkotusta puunlatvassa, eukko oli kai karannut muiden matkaan. Töissä on huomattu kevät myös; ensimmäiset tyttökisut isolla mahalla ovat saapuneet :( Jep, kissanpennut on toki suloisia, mutta ihmisten vastuuttomuus leikkaamattomien kissojen kanssa sapettaa. Tänään juuri puhuttiin, että on uskomatonta tämä kissakulttuuri, kissoja tulee ja menee vuoden aikana varmasti reilu 300. Näistä n. 3 on rotukissoja ja nekin menevät takaisin omistajilleen. Tässä näkee maatiaisten arvon. Koiria karkaa rotuun katsomatta, mutta toki varmemmin rotukoirat palaavat omiin koteihinsa. Koirissa sekarotuistenkin arvo(stus) on kuitenkin kohonnut "sekarotuisiin" kissoihin verrattuna.


Pitkäjärven kuoro on tosiaan pysynyt märistä jaloista huolimatta liikkeessä.


Viime viikonloppuna koirat passitettiin hoitoon ja ihmisväki lähti Sappeeseen hunningolle Yötä katsomaan. Keikka oli hyvä ja ilta muutenkin mukava; koskahan viimeksi on tullut mentyä nukkumaan viiden maissa... Noh, seuraava päivä menikin siinä.


Tällä viikolla on järjestelty kesälomareissua; nyt on oikeastaan kaikki muu varattu paitsi kaunis sää. Katsotaan nyt saako Riisi aikaan muutoksia suunnitelmiin. Sen juoksuoireilu loppui helmikuussa ja oletimme jo, että ohi meni tällä kertaa, mutta nyt se on taas näyttänyt bitchin merkkejä. Matkaseuralaisemme Bambi aloitti juoksunsa tällä viikolla ja selkeästi Rimppa koittaa kiriä Beetä kiinni. Katsotaan mitä tässä nyt oikein tapahtuu...Ätsii lähestyy 7kuukauden hurjaa ikää. Se on aika...vaiheessa. Hauska se on - tyyppi vetää korvat taakse ja heiluu vimmatusti ; ja saa mielestään tehdä silloin mitä vain :) Se on tehty kumista, ihan varmasti, sen verran liikkuvainen on tuo kroppa. Ja vauhtia löytyy. Jäällä tai aukealla missä pääsee kunnolla kiihdyttämään Äts on jo porukan nopein, lisäksi se on myös aika ovela harhauttaja. Ihme on, jos tuon saa pidettyä ehjänä... tosin vielä se ei ole ontunut kertaakaan, eikä sairastanut mitään muutakaan -kop kop kop.

Ensimmäinen puppyshow odottaa Hollolassa heti vapun jälkeen. Vähän ollaan jo treenattu, räpeltämistä pitäisi ehdottomasti treenata enemmän. Ainakin yksi mätsärikin on katsottuna.
Opeteltu on muutakin kuin huonoja tapoja. Ollaan leikitty ihan kotipihassa ja omaan makuun hyvin menee. Liikkeistä sivulletulo on hahmottunut tuon päähän jotenkuten, mutta maahanmenossa ei olla edetty, vaikka on yritetty. Noudon alkeita on kokeiltu sen verran, että kapula pysyy tukevasti suussa.
Torstaina korkattiin meidän haku-ura uudelleen schapeporukan kanssa. Liki vuoden se kesti ehtiä paikalla, mutta nyt alkoi uusi parempi elämä ;) Jos nyt oikein muistan niin kokolailla kaksi vuotta on edellisistä briardipoppoon treeneistä. Piu tiesi heti mistä on kyse. Uskomatonta! Kolme maalimiestä löytyivät upeasti, rullat tuli about käteen ja näytöllekin mentiin melkein suoraan. Ja sitä koiran riemua! Riisikin saapui metsään nelivedolla ja vetäisi omat kaksi ukkoaan tyylillä ylös. Pitäisiköhän sillekin ilmaisu opettaa... Nuo "vanhat" on opetettu peränajoilla, haamuille etc, mutta Ätsiin kanssa kokeiltiin nyt ihan hajumielikuvaa. Noh, sitä ei oikein syntynyt täysin tyynellä ilmalla. Jäljestelyähän se meno oli ja kaikenpäälle kuusiryteikössä makaava "äijä" oli koiralapsen mielestä peloittava. Noh, heti kun selvisi, että meidän makkarat on joutuneet sinne myös, muuttui tilanne... Ja jatko sujui paljon paremmin. Ensi viikolla otetaan uusia mielikuvia!


Nyt nää mielikuvat lähtee iltapalalle, viimeiselle kurakahluulle, viimeiselle (tänään) tassupyykille... ja nukkumaan!


Ei kommentteja: