torstaina, heinäkuuta 15, 2010

Huh hellettä - ja huh huh hulinaa

Ainakin on tekemistä riittänyt...silloin lienee elämää, kun blogi ei päivity ja naamakirjassa ei näy merkintöjä ;)


Pieni kesäkertaus näin ennen joulua

Juhannus
Jussia ei ole sen kummemmin vietelty jokuseen vuoteen, vaan ne ovat hurahtaneet töissä. Nyt pakattiin koko klaani Kuhmalahden kunnansaunalle perjantaina ja juhlamieli jatkui sunnuntai iltapäivään. Meitä ihmisiä oli tusinan verran ja vaikka kukaan muu ei koiraihmisiä ollutkaan, niin hyvin nuo kolme mustaa otettiin vastaan - loppuillasta aina varsinkin ;) Koiratkin kyllä käyttäytyvät yllättävän hyvin (joo, karkaili ne mökistä , varasteli ruokaa jne..)ja Häpsiin vieraskammo alkaa hellittää selkeästi. Syötiin, juotiin, saunottiin, uitiin , tapettiin hyttysiä ja muuten vaan iloittiin - eikös se ole aina traditional suomijuhannus? (ps. kukaan ei hukkunut järveen)


Briardinpentuja?
tulossa voi olla vuosisadan yhdistelmä... Häpsiin juoksu eteni hyvin ja Riisi aloitti kuun vaihteessa ehti perään. Ja niin ahkeraan ovat harjoitelleet, että tiedä vaikka jotain tulostakin saisivat aikaan :) Jospa tämä hormonikuukausi nyt alkaisi olla ohi ja ainakin Häpsii joutuu syksyllä puukon alle. Riisin kohdalla nyt harkitaan vielä toista pentuetta.

No ainakin staffinpentuja!
Bambi kävi toukokuun alussa rakkausmatkalla Yardleynsa luona Liettuassa ja turposi hetkessä kauheaksi möykyksi... Ei siis ollut iso yllätys että raitamakkaroita puski ulos peräti kahdeksan, staffille aika iso satsi. Nyt tiimi on toisella viikolla ja silmät alkavat aukeilla. Aikas pötköjä ja mitä terriereitä! Niin eläväisiä ja voimakkaan oloisia briardinpentujen jälkeen. En oikein uskalla ajatella millaisia termiittejä ne ovat kuuden viikon päästä... :) (ps. pari poikaa vielä vapaana...)


Uusi perheenjäsen ja rajojen hakemista
Töissä on ollut aikas hektistä kun koko Suomi lomailee ja yhden on pitänyt olla pentuja vahtimassa. Niimpä viime perjantaina n. 60h työviikon jälkeen lähdettiin hurauttamaan pohjoisen Oulu- Jällivaara turneelle. Retkikumppanina oli uusi Kogis; lopultakin golfista pääsin ja nyt on yhden transporterin verran tilaa (Ja tosi mukava sillä olikin reissata!). Luonnollisesti schapet olivat hoidossa viikon tässä hässäkässä, joten Jukallekin jäi kolme vahdittavaksi kotiin, kun Riisi ja Dima lähtivät mukaan. Kyytiin poimittiin vielä Irja ja Diesel. Ja toki yksi kissa, joka vietiin uuteen kotiin Ouluun;).

Lauantaina Oulussa kehät olivat viimeisenä iltapäivällä ja luonnollisesti yhtäaikaa... Ehdin esittää Dieselin ja Riisinkin laadussa ja sitten säntäsin Diman kanssa raviradan toiseen päähän. Saldona Diesel ROP, Riisi PN2 VACA (josta tulee oikea) ja Dima PN2 VACA (josta tietenkään ei tule mitään, ääh....). Diesel juoksi vielä ryhmissä itsensä jatkoon, mutta ei sitten kuitenkaan sijoittunut.

Ja sitten ajeltiin taas, tosin matka Gällivaaraan sujui kevyemmin kuin uskalsimme toivoakaan. Majapaikkamme oli kerrassaan mielenkiintoinen. Likainen huone parakissa teollisuusalueella ja tästä lystistä maksoimme hotellihuoneen hinnan. Hmm. Arvaa lähtikö palautetta.

Sunnuntaina Dima oli kehässä kevyesti 7.30.... ja oli kuin olikin VSP, kera cacibin ja sertin, jolla Didistä tuli Ruotsin valio !

Vielä puuttuisi pari valkeaa intistä, mutta (kornia kyllä) vaikuttaa olevan huomattavasti helpompaa kerätä se intti tuolle ylikorkealle runsasturkkiselle kuin Riisille, jossa en myönnä olevan turkkiaan suurempaa vikaa...

Diesel oli komeasti ROP sunnuntainakin ja sai cacibin, jolla herra ansaitsi C.I.E tittelin! Riisi jäi jo avoimessa toiseksi ja oli sitten PN3 kera VACAN, vissiin kolmas vai neljäs ulkomaan VACA... Ei naurata enää.
(briardkuvat by Carita Hagström - Tack för dig!)

Paras uros kehä


Paras narttu kehä


Sunnuntaina päästiin heti kymmenen jälkeen ajelemaan kotiinpäin ja pienillä lepotauoilla olimme kotona puoliltaöin, tai Irja vasta kahdelta. Rajoja siis vähän haettiin jaksamisessa, mutta ne tulivat vastaan vasta maanantain kiireisen ja hikisen työpäivän jälkeen. Rajoja haettiin myös Dieselin sietokyvyssä Riisin juoksun about parhaiden päivien suhteen, mutta herrasmiesmäisesti jätkä hillitsi itsensä. Ainoastaan kehässä löytyi ihan erilailla poweria kuin ennen.


vuosituhannen helteet???
Mä en näköjään ole kesäihminen, jos tälläistä pitää kestää. Joo, lämmin on kivaa, mutta kun on ihan jatkuvasti hiestä märkä yötä päivää, niin menee ihan hermo ja väsy tulee. Iltaisin on oltu joko mökillä uimassa tai menty kaupin rannoille uimaseen meidän "kalhukoilien" kanssa. Mitään järkevää ei ole siis tehty niiden kanssa eikä kotona noin muutenkaan...

Ja seuraavana ohjelmistossa olisi erkkari, briardleiri ja kesäloma!

2 kommenttia:

Hippijengi kirjoitti...

Onnea C.I.E:stä ja sveduvaliosta! Ei mikään hukkareissu! Ihan piti silmiä hieraista - onko nuo NARTTUJA kaikki tuolla kehässä Riisin kanssa?? siis valtavia!! :-/

PN1 sen tiedän eikä sekään mikään pieni ole mutta nuo muut lähinnä...

Meillä ei ole helteitä..about 22-24'c mukavalla kesätuulella höystettynä!

Henna kirjoitti...

no niimpä. Riisikin kuitenkin on sen 61cm... Taidan kasvattaa Ätsiille turkin ja alkaa kiertään sen kanssa. Ehkä se on sittenkin "parempi" :)