perjantaina, helmikuuta 04, 2011

Vauvakuume nousee

Edellisen kirjoituksen jälkeen "laitettiin nimet paperiin" eli päätettiin Riisin astuttamisesta seuraavasta juoksusta. Rouva kävi silmätarkastuksessa puhtain paperein ja samalla otettiin verikokeet noin hysteerista omistajaa rauhoittaakseen. Ja täysin terve koira Riisi oli.

Riisin toista pentuetta alettiin suunnitella&haaveilla J-lapsosten ollessa noin puolivuotiaita. Lopulliseen päätökseen piti odotella kuvaustuloksia, jotka onneksi ”antoivat luvan”. Tuleva pentue tulee siis olemaan samalla tavalla Boondock´s pentue kuin edellinenkin, vaikka vähintään yhtä paljon täällä kirjoitankin aiheesta kuin omanani ;) Pentublogia ei ole vielä aloitettu...

Loppuun asti mietimme uroksissa vaihtoehtona jotain ihan uutta, läheltä ja kaukaa. Mutta aina jokin osa-alue mietitytti liikaa, eikä vain tuntunut siltä. Mikäs siinä, jos kaikkia uroksia olisi mahdollisuus matkustaa tapaamaan…
Yksi kivanoloinen yksilö netissä ei vaan riitä, jos sisarukset ja suku eivät miellytä.
Rinnalla kulki koko ajan ajatus Tchibon pojasta. Ensimmäinen valintamme tuntui menneen nappiin ja Tchibo on jättänyt hyvää jälkeä muidenkin narttujen kanssa. Vertailimme pentueita ja yksilöitä niiden sisällä ja aina päädyimme samaan poikaan. Emä on miellyttävä ja koko pentue tasaisen hyvä, mutta…tämä nuoriherra oli eniten makuumme. Luusto, etuosa ja pää olivat ulkomuodollisesti ne, mitkä erottuivat valintamme eduksi pentueensa sisällä. Toki hyvin pistein nuorena suoritettu luonnetesti antoi lisätodistetta kivasta luonteesta.

Eli saanko esitellä, Riisin sulhanen Euisce Noir de la Tour Saint Genin.


Euisce asustaa Etelä-Ranskassa äitinsä Vestalen kanssa hienolla viinitilalla osallistuen siellä tilan arkeen. Tilalla ja suvussa on ollut briardeja kauan ja he ovat tehneet yhteistyötä Vestalen kasvattajan Annie Tabutadin kanssa.
Euisce on ulkonäöllisesti hyvin paljon isänsä oloinen, hyvä niin ;) Luonteeltaan poika on tasapainoinen, avoin ja ystävällinen ”äidinkulta”.Ranskan matkaa on jo suunniteltu, passit ja hammasharjat ovat valmiina, joten odotus on tavallaan jo alkanut !


Ja tässä vaiheessa ilmoitan TAAS, että meille ei neljättä koiraa tule!! Eli lähipiiri voi TAAS olla aivan huoletta :)(sulhon kuvat Z.Pecseri &Corre-Macquin)

2 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Komea uros ja houkutteleva otsikko. Onneksi se on väärän värinen ;) Onnea pentusuunnitelmiin.

Riina

Anonyymi kirjoitti...

Ihana nenä! T. Liisa