tiistaina, maaliskuuta 06, 2012

Kiitti vinkistä!

Ihanainen keväinen aurinko on paistanut jo päiväkausia - ja paljastanut nuo likaiset ikkunat ja tuon KAIKEN pölyn ja lian KAIKKIALLA.

Tämän päälle eläinlääkäri soitti ja kertoi Häpsiin olevan allerginen sisäilman pölylle, pölypunkeille siis. Ja lievemmin sitten varastopunkeille. Vähempikin vinkkaus siitä, että meillä on likaista, olisi riittänyt!


Häpsii on nyt sitten tämän huushollin ensimmäinen allergikko, ensimmäinen koirani, jolla ikinä on mitään allergiaa. Vaan pitipä tämäkin kokea. Valitettavasti olen nähnyt liian monta liian allergista koiraa, joten toivon totisesti, että me päästäisiin jatkossakin yhtä lievin oirein kuin tähän asti. Häppäri siis raapii kuonoaan, ei rikki asti, mutta karvat uupuvat. Mikään muu paikka ei oireile - vielä.
Nyt kokeillaan testiluontoisesti kortisonikuuri, seuraillaan muutama kuukausi ja syksymmällä todennäköisesti kokeillaan siedätyshoito. Time will see. Voihan olla, että meille on räjähtänyt myös siitepölyallergia.

Pikkuhiljaa opiskelen tätä aihetta ja vaihtoehtoja tarkemmin, eipä tämä nyt maailmanloppu ole, vaikka aika vakavasti näihin allergioihin suhtaudunkin. Vaan minkäs teet. Tuon eläimen luonne ei ainakaan helpota tätä sotkua. Julkaisuissa, joita olen nyt selaillut mainitaan mm.
"Hermostuneet ja jännittyneet eläimet pyrkivät kutisemaan helpommin ja enemmän kuin rauhalliset yksilöt" "Stressi on usein aiheuttajana kutinan puhkeamiseen, jopa siedätyshoitoa saavilla eläimillä."

Hiemanko tulee taas huonon koiranomistajan olo, kun yksi jo muutti kotoa pois, kun se stressaa täällä itselleen sikaripunkin ja nyt seuraava. Tämänkö pitäisi lopettaa lenkkeily ? Juuri käytiin ah-niin-mukavalla lenkillä, joka aloitettiin kohtaamalla noin kuuden greyhoundin "parvi". Sen jälkeen fiilis olikin jo ...pilvissä!Vaan on ollut mukavaakin!
Viikonloppuna oli aivan uskomaton sää! Oltiin pe-su Kuhmalahdella ja Maijakin kikkurapoikien kanssa tuli fiilistelemään. Jäällä oli helppo kulkea, aivan ihana sininen taivas, ruokaa, saunaa jne.
Edellisenä viikonloppuna pidettiin hauskaa Lohjalla pentunäyttelyssä kolmen Riisin nuorimmaisen kanssa. Juuri ennen 9kk synttäreitä Ananas, Lasse ja Rumpu kävivät esiintymässä edukseen. Laitoin enemmän kuvia "vauvoista" L-pentueen oman blogin sivuille:
http://ranskantuliaiset.blogspot.com/

Eiköhän kevään ja kesän mittaan taas lapsosten kanssa törmäillä, joko kehissä tai muuten! Seuraavana onkin vuorossa oletettavasti ratkiriemukas työmatka kera jokusen briardin&stafferoisen...vaan sitä ennen ihmetellään vielä uusien stafferoisten syntymääkin!

Ei kommentteja: