lauantaina, marraskuuta 24, 2012

Kiirettä kaamoksessa


Tai ainakin oma elimistö väittää, että se kokee olevansa kiireinen eli myös väsynyt koko ajan. Tuntuu, ettei normi yöunet riitä alkuunkaan, viikonloppuna kun sitten vetelee liki puoleenpäivään, on kuin uusi – taas jaksaa about tiistaihin asti. Olisko vähän auringonvajetta?


Valoa elämään?

Saatiin vihdoin päätettyä puidenkaadosta pihassamme. Se ei niin helppoa ollutkaan, vaikka moottorisahan omistammekin. Kaikki puut ovat niin suuria, että kaatuvat joko meidän ja/tai naapurien taloihin, istutuksiin tai läheisiin sähkölinjoihin… Nyt tulee maanantaina maksetut miehet ottamaan 7 puuta kantoineen, joten ihme, jos ei pihan ilme vähän avarru! Meille jää itselle urakaksi kuljettaa oksat pois – arviolta reilu 10 isoa peräkärrykuormaa (nähtäväksi jää mikä on lopullinen luku) ja puupöllit viedään traktorilla maalle. Hmm..tässä märässä ja pimeässä ihan riittävästi ulkotekemistä…


Mutta ensi viikolla ovat luvanneet PAKKASTA, joka tarkoittaa kuivaa ja suoraan myös puhtautta! Olen jotenkin korvia myöten tässä ravassa – kirjaimellisesti. Viikolla kävin tihkusateessa juoksemassa Riisin ja Tikkarin kanssa, takaisin tullessa vaatteet kylpyyn, koirat kylpyyn, kylppäri kylpyyn… ja vihdoin myös itse. Ja silti sitä ***** hiekkaa on joka paikassa!

Uusi hankinta, jonka tulo kesti niin kauan, että joku varmasti toi sen kävellen. Mutta jokaisen odotuspäivän ja hintasa väärti on kyllä! Suosittelen! Mutta jos Kiinasta tilaatte, niin tilatkaa keväällä, että se ehtii syksyksi ;)
Kyllä 900lumenia jo lähimetsät niin valaisee, että kehtaa kulkea!


Iltavuoro

Sisälläkin on vähän urakka vaiheessa. Aloitettiin viimeinen makkari, eli meidän ”tietokonehuone”. Saa senkin jouluksi kuntoon . Katto on nyt maalattu neljään kertaan, ja suurin osa tapeteista revitty pois. Tämän viikonlopun tavoite olisi ottaa loput tapetit ja pohjamaalata seinät. Uudet tapetit ja laminaatti on jo hankittu. Teimme ennätyksen, n.20-25min oli tapetit valittu ja maksettu! Viimeksi tähän meni yhden huoneen osalta kolme liikettä ja tunteja .Koiraosuus
Häpsii kävi viime viikonloppuna Mäntässä kokeilemassa tokokeessa. Menin ristiriitaisin tuntein, en treenannut lokakuun kokeen jälkeen lainkaan, viikolla testasin pari kertaa noudon ja kaukkarit, ja meni loistavasti. Menin siis hieman takki auki hakemaan viimeistä ykköstä, koska liikkeiden pitäisi olla aika hyvin tuon takaraivossa.

Kuitenkin suurena jännitteenä oli maneesi – tuo koira ei ole ikinä reenannut, puhumattomaan kisannut missään seinien sisällä. Ja kyllähän se näkyi. Seuraamisessa mukaani lähti ensi alkuun matkalaukku, joka roikutti päätään. Vasta parin käännöksen jälkeen se alkoi seurata oikeasti. Maneesi ja tuomari paineistivat sitä ja kauttalinjan yleisilme oli paaaaljon huonompi kuin lokakuun kokeessa. Ja uutena lisämausteena, mua itseäni jännitti. Ympäristöstä otettu paine ja mun jännitys varmasti saivat aikaan sen, että Häpsii ei juuri istunut. Eli kaikki maasta istumaan nousut jäivät oikeastaan näkemättä. Kyllä se perusasennot teki. Hypyssä se taas kolisti eikä istunut taakse. Ansaitusti, mutta toki pettyneinä saimme 152p ja kakkostuloksen.
Ei siis TK2sta suoralla ykkösrivillä, eikä tänä vuonna. Kyllä mä sen ens vuonna haen, mutta voivottelemaan emme varmastikaan ala. Pipsa voinee todistaa, että ainakaan vielä koira ei ole kykynevä menemään kehään vapaana ;) enkä kyllä uskalla lähettää sitä ruutuun (jos ruudun takana voi olla elämää).

Istumisongelma, onko se henkinen vai fyysinen? Takaosan hallinnassa ja istumisnopeudessa + hypyissä on nyt pitkin tätä vuotta ollut ongelmaa. Pitäs pitäs… kai tuo olis syytä kuvauttaa selästään, että tietäis. Eilen sillä kävi nyt ekan kerran hieroja, joka ei hämmästykseksemme löytänyt oikeastaan lainkaan jumia niskasta eikä koko pitkästä selästä, mikä tuolla remmikäytöksellä on ihme! Erittäin voimakkaat nistalihakset kyllä, mutta kaikki lavat yms. olivat hyvin irtonaiset. Ristiselkä oli hitusen jäykkä ja aivan hännäntyvessä oli kipeä paikka. Myös etureidet olivat huomattavan kireät, jopa niin, että ne voisivat olla syynä huonoihin hyppyihin. Mitään vakavaa ei siis tällä käsittelyllä tuntunut, joten rennommin mielin jatkan tilanteen seurailua.


1 kommentti:

Pipsa ja mustat kirjoitti...

No mutta tosi hienosti sen sait pakettiin, vaikka the Höyry vähän jo höyrysi. Voittajaluokassa laitat vaan se pakettiin jo ennen kun meette kehään ;-) :-D.