lauantaina, joulukuuta 01, 2012

Meille ei tule joulukuusta

Maanantaina sopimuksen mukaisesti miehet kävivät kaatamassa pihastamme neljä kuusta ja kolme mäntyä. Itse lupasimme hoitaa loput...

Näky oli aika lohduton kun maanantaina pimeässä tihkusateessa tulin töistä. Oksakasat olivat aikas valtavat ja pihassa toki jälkensä, kun on niin tavattoman märkää!


Mutta ei kun hommiin… Maanantaina meni vähän ihmetellessä (vain kolme kuormaa) ja opetellessa, mutta tiistaina urakka alkoi jo edetä (kuusi kuormaa...) . Lastasimme oksia isoon avoperäkärryyän ja kävimme tyhjäämässä onneksi! lähellä olevalla Mhy:n haketuspaikalle. Onneksi myös keli suosi meitä, eikä lunta satanut vielä lainkaan, mutta keli kuivui sen verran, että hanskatkin pysyivät liki kuivina!
Mutta kyllä väsytti, kun töiden jälkeen ähelsi oksien kanssa jokusen tunnin. Eikä ne olleet mitään risuja, vaan monen metrin mittaisia , sangen tuuheita PAINAVIA ”pikkupuita”.

Tiistaina pöllit haettiin traktorilla Kuhmalahdelle, joten säästyimme tältä työvaiheelta. Torstaina tehtiin viimeinen kuorma, joka oli numero 16 ja urakka oli aidan korjausta vailla valmis! Toki keväällä lumen alta löytynee vaikka mitä, mutta…

Tänään valosalla ensimmäisen kerran nähtiin totuutta siitä, miltä tämä nyt tulee näyttämään. Eiköhän kesällä jokunen valonsäde enemmän meidän tontille löydä!Tässä pari suht vastaavaa "ennen" kuvaa, miltä kaikki näytti alunperin.
Ja koska tänään on joulukuu, niin toki jouluvalotkin alkavat ilmestyä ...
Kohta lähdetään huristelemaan lumisia teitä Jyväskylään Vilman&Mikan tupareihin, kunhan ensin meidän "lastenhoitajat" saapuvat Virroilta paimentamaan tätä laumaa :)


Ei kommentteja: