tiistaina, joulukuuta 31, 2013

Vuosikatsaus


Luin läpi viime vuoden viimeisen blogikirjoituksen  pohdintoineen tästä vuodesta http://hennankoirat.blogspot.fi/2012/12/loppu-lahenee.html

Aika hyvin suunnitelmat pitivät, näyttelytauko toteutui eikä koirien kanssa muutakaan tehty. Aidat on korjattu ja pihan kanssa edetty, myös Kuhmalahden suunnitellut projektit toteutuivat. Vuodesta tuli kuitenkin hyvin erilainen kuin aiemmat, siitä tuo päivä päivältä kasvava ihmisen alku piti huolen.

Pääluku siis kasvoi. Ja vaikka pentua ei tullutkaan, meille tuli kesällä neljäs koira. Piu ”palautui” dementiaoireineen viettämään loppuelämänsä tänne ja vähitellen kävi selväksi, että se jää aika lyhyeksi. Nyt joulunalustan raskas päätös jo tuntuu oikealta; mikään ei ole ikuista.

Viimeinen ryhmäkuva kaikista viidestä
Murhetta on tuottanut myös Häpsii. Sen oireilut laajenivat sen verran, että lopulta syyskuussa päädyimme magneettikuviin, joissa löytyi selkäydinkanavan sisäinen kasvain. Hoitoa ei ole, eikä mitään arviota ennusteesta oikein osattu antaa. Häpsii on syksyn mittaan ollut ihan hyväkuntoinen, liikkeiltään välillä jopa paremman oloinen. Aina välillä lääkärin sanat ”tulevaisuus ei ole valoisa” kuitenkin tunkeutuvat korviini. Ja nyt Häpsii on pienellä aikaa laihtunut ja sen ennestään heikentyneet lihakset ovat jotenkin kadonneet entisestään. Vaaka näyttää nyt n. -2kg. Luonnollisesti tuosta koirasta kaikkine ongelmineen on tullut huomattavan tärkeä, ja toiveissa olisi saada pitää tuo persoona laumassa vielä pitkään. Mutta …

Mitä sitten ensi vuonna? Jaa-a.

Itselläni on uudessa roolissani paljon opeteltavaa, ja siinä sivussa tavoitteena olisi jatkaa ”koti kuntoon” teemalla - jos remontti etenisi olohuoneeseen… Takapihalla on vielä paljon laittoa, ja kukkapenkit odottavat. 

Tänne pitäisi saada nurmikkoa, komposti ja jonkinlainen kukkapenkki...
nyt siinä siis "kasvaa" hiekkaa ja sammalta...

Tässä meidän nykyinen kukkapenkki, siis muutama kuunlilja ja rikkaruohoa.
Kivikkopenkki pitäisi ehostaa ja jotain väriä tämä kaipaisi.
Koirien kanssakin olisi tarkoitus jokunen näyttely kierähtää, kun Riisi ja Dima kerran vetskuiän korkkaavat. Pieni ajatus oli, josko Tikkari olisi ensi keväänä ryhtynyt äidiksi, mutta taidan tämän projektin hylätä ennen kuin innostun siitä sen enempää (en halua, että meillä olisi ensi syksyn kurakeleillä 9 briardia…) . Jatkanemme siis jälkiharjoituksia, ja haaveilua BH:n läpäisystä jonain vuonna ;)  Ja kun kerran kotona tässä olen, niin ei kai se poissuljettua olisi se uusi pentukaan… Toki Häpsiin kunto vaikuttaa tähän tilanteeseen. Ja se rotu pitäisi päättää. Olisiko jo sen poron aika, vai pysytäänkö paimenissa? Vai siirrytäänkö suoraan sorsametsälle? Ehkä viisainta olisi ”tyytyä” siihen hampsteriin, kun ei (taas) kerran tiedä mitä haluaa.  

Toivotaan parasta ja pelätään pahinta- teemalla kohti vuotta 2014 !
 
 
Siellä paukkuu jo aikalailla, joten lienee aika lähteä koirien kanssa iltalenksulle, ennen kuin siellä ihan kuulo menee!
 
Hyvää uutta vuotta!

Ei kommentteja: