maanantaina, helmikuuta 05, 2007

Helmikuun harrasteita (ja haasteita)

Kuukausi on vaihtunut, talvi etenee ja vähitellen kai päivät pitenee. Stressi koulusta ja kesätöistä etc kasvaa samassa mittakaavassa.

Vuodenvaihteessa ei erityisempiä lupauksia tehty, mutta nyt helmikuun alusta alkoi projekti "karkkilakko" (eli yritys siis _vähentää_) sekä ryhdistäytyminen tokorintamalla. Riisin olisi oikeasti aika oppia tottiskiemuroita ja Piu pitäisi ottaa kaapista, jos SM-tokoihin mielimme. Ja näin on tehtykin tässä viime päivinä. Piu on piiiiiiiiiiiiitkän ja lähes totaalisen tokotauon (käytännössä viime toukokuusta...) jälkeen ollut tosi innokas ja tuntuu ne liikkeetkin sieltä muistuvan -virheineen. Seuraaminen ei ainakaan ole huonontunut, eikä vastaavasti ihmeoppimista kaukokäskyissä ole tapahtunut. Merkin kanssa ollaan nyt leikitty, koitetaan siis vihdoin opetella ruutu ja ohjattu kunnolla kuntoon.

Riisin kanssa on opeteltu nopeita maahanmenoja ja toisaalta myös siellä pysymistä. Ja kaikkea pientä. Neiti on vaan NIIN erilainen taas kuin Piu (tai Lii), että pelkään koko ajan tekeväni virheitä sen kanssa. Jotenkin tuntuu, että en ole ihan vielä keksinyt avainta sen "oppimislohkoon". Hiljaa hyvä tulee, antaa toisen olla lapsi. Lapsesta alkaa kyllä selkeästi tulla teini, ja pientä kokeilua ja "enpäs"-ilmeilyjä näkyy aina välillä. Mutta on se niin kiltti, vaikkapa verrattuna Liinaan samassa iässä... Mutta, onhan äitikoirien Tarun ja Kaalin temperamentissakin pientä eroa ;)


Teini tai ei, eilen hakutreenien tallaustalkoissa Riisin ehdoton soulmate oli Milli about 4kk... Tonni, Milli ja Riisi ja nuoriherra Saska pöllyttivät alueen tehokkaasti -tai akat ainakin. Saskan mielestä moinen akkavalta oli aika huisia. Riisi treenasi kolme haamua, ja jotenkin se oli vähän keskittymiskyvytön keskilinjalla. Ihan kun se ei olisi oikein tajunnut että siellä metsässä on jotain. Loppuviimeksi hyvin se lähti, etsi ja löysi. Nyt oli pari uutta maalimiestäkin, mutta ei tunnu haittaavan ketä sinne puskiin on eksynyt tai mihin asentoon. Ilmaisua koitettiin erillisenä keskilinjalla, mutta eihän Riisi mitään tyhmää rullaa halua, kun selkeesti näillä samoilla tyypeillä on ollut myös ruokaa. Ilmaisutreenejä pitäisi nyt saada lisää, ennenkuin tuon ahmatin päähän iskostuu liian syvään se, että maalimies jakaa samantien nannaa.


Piippa ei päässyt eilen hakuilemaan, koska illalla oli vuorossa debyyttistartit agilityn kakkosluokkaan. Ohjaajana tälläkertaa Miia, joka Piuta tällä hetkellä treenaakin ja Miian ekat agikisat ikinä. Eka rata oli hieno, harmittava vitonen putken ohituksesta, mutta oli kyllä vaikea kulmakin. Toisella radalla vauhti hieman kostaantui ja Piippa sinkosi putkeen väärästä päästä, hylky siis. Vauhtia oli ja pujottelu sujui. Tänään lähti ilmot neljään uuteen starttiin...

Hrr...lupasivat Pakkasta tälle viikolle, toivottavasti pakkasherra pysyis kuitenkin kohtuudessa...

Ei kommentteja: