sunnuntaina, huhtikuuta 01, 2007

Aprillia
Ihanat kevätsäät ovat jatkuneet - valitettavasti auringonsäteet korostavat esiin auton likaisuuden ja ikkunan pesemättömyyden. Pitäis pitäis ja pitäis.
Perjantaina ja lauantaina ei tehty mitään järkevää koiruuksien kanssa. Perjantaina Piu oli ihan saikulla ja Riisi pääsi Landbohon noutajapoikien kanssa rypemään ja rälläämään. Päätin sitten tullessa heittää koko likan kylpyyn... Tuo kaupunkilika&-pöly saavat hetkessä turkin aivan tahmeaksi. Eilen vaan ulkoiltiin Viikin pelloilla ja ihmeteltiin luonnon heräämistä. Leskenlehdet on ilmestyneet, pusikot vihertävät monin paikoin ja olipa jo koivun silmutkin pullistuneet.
Tänään oli sitten taas vaihteeksi "the reissunaiset"-päivä. Puoleen päivään tähdättiin Nuuksion nurkille hakuilemaan briardiporukassa. Mikäs siellä kuivilla kallioilla oli aurinkoa palvoa -juu, tuli ne koiratkin treenattua! Piu teki töitä hiki hatussa eikä muistanut ontua ollenkaan. Koitin valita helpon maaston, mutta toki Piippa itse halusi loikkia kalliolta. Yksi haamu ja kaksi valmista, ei huomautettavaa, näytöt olis voineet olla suorempia. Riisi oli erittäin innokkaana menossa kieli pitkällä joka suuntaan, mutta keskittyi kyllä pistoihin. Eka haamuna, löytyi hyvin, mutta pitkin pituuttaan makaava maalimies oli aluksi jännä (ei ole Riisillä aikoihin/ikinä ollut, eipä talven loskakurassa ole viitsinyt makailla). Toinen oli valmis, kaikinpuolin ok. Kolmas haamuili ja meni "umppariin", jonka suuaukkoa Riisi ei meinannu löytää, mutta etsi hienosti tiensä perille. Tällä kertaa ei leikitty ilmaisuilla ollenkaan.

Hakuilujen jälkeen kaasutettiin Kiloon harjoitteleen hyppyä ja vähän muutakin tokoa hieman vaihtuvan briardkokoonpanon voimin. Riisi ei ole oikein syttynyt hypyille, tein varmaan torstainakin sille liian vaikeita /liian monta harjoitusta. Palaamme siis hieman taaksepäin tässä asiassa. Napsin kuvia kuuden briardin hypyistä ja karvakoirien tekniikoille ei voi kuin nauraa ;)
Tässä vaiheessa lopetettiin treenaaminen ja ajelin kaverin synttäreille, likat sai jäädä ulos "kuistille" makoilemaan ja ahkerasti nuo päivystivätkin naapuruston liikkeitä. Kotiin tultiin vähän reilun kahdeksan tunnin reissun jälkeen, ruokaa masut täyteen ja nyt me ollaankin aika koomassa kaikki kolme.

Ei kommentteja: