sunnuntaina, huhtikuuta 20, 2008

Olipahan viikonloppu!

Kotona parin varsin tapahtumarikkaan päivän jälkeen…


Perjantaina pakkasin autoon niin paljon tavaraa kuin ikinä mahdollista ja välissä hiki otsalla ahersin gradun kimpussa. Iltapäivällä nappasin koirat ja Mikon kyytiin ja lähdettiin Orivettä kohti. Päästiin sujuvasti mun tulevalla kodille, purettiin auto ja lähdettiin hakemaan kesärenkaat Siitaman varastosta. Tähän loppui sujuvuus… Juuri Pellasten pihaan laskettaessa onnistuin ajamaan kiveen. Kuului rohahdus ja sanoin, että ei kai vaan… osuma oli niin kevyen kuuloinen, että hieman hämmästyin kun 4metrin jälkeen koetaulussa paloin jo kaikki valot ja tekstit MOOTTORIHÄIRIÖ ja STOP vuorottelivat. Seuraavassa hetkessä teimme jo luonnonsuojelutöitä ja näin golfin öljyt valuivat sievästi muoviastiaan. Ja vittuuntunut Henna poukkoili hetken edestakaisin hokien ”taas”… Vetäisin nimittäin aika tarkkaan vuosi sitten töissä skodasta öljypohjan rikki metsäautotiellä… Moni ihminen joutui tekemään lisämutkia, mutta lopputuloksena oli, että viikonlopun leiriohjelma pysyi ennallaan ja lauantai-iltana autokin oli taas ehjä. Kiitos tästä kuuluu useampaan osoitteeseen!

Itse leiriin, joka oli viikonlopun pääkohde. Leiri oli Itä-Pirkanmaan alajaoston (sakemannien siis) järjestämä. Kouluttajia oli neljä, joista kuunteluoppilaina kahta ehdimme hyödyntämään. Lauantai vietettiin tiiviisti Outi Hermiön opissa. Ja väittäisin paljon oppineenikin. Tyyli ja keinot olivat sitä mitä ennalta oli tiedossakin ja samoja millä Riisiäkin on eteenpäin viety. Paljon tuli käytännön vinkkejä ja erilaisten koirien (rotuina mali, spk, riiseni, amstaffi) erilaisista jäljistä (ja ongelmista) oppi paljon. Vielä kun keli suosi, ei voinut kuin nauttia. Sunnuntaina suuntasimme aamulla takaisin Outin oppiin ja näimmekin niiden lauantain koirien suoritukset, jotka lauantaina jäivät näkemättä. Kulmaoppiin tuli sunnuntaina lisäideoita, joita täytyy Riisiinkin testailla. Puoliltapäivin vaihdoimme maisemaa ja siirryimme Leskelän Mikan ryhmää seurailemaan. Näimme iltapäivän aikana sopivasti selkeästi pidemmällä olevia koiria ja hyvää kisatason jäljestystä. Outin ryhmässä oli paljon nuoria koiria, joten harjoitukset olivat tietenkin helpompia. Paljon siis nähtiin, nyt pitäisi naputella muistiinpanot, jotta leirin anti jäisi mieleen. Leirikuvia on luvassa myöhemmin.

Lauantai- ilta+yö vietettiin(lopulta) suunnitelmien mukaan tulevassa kodissa. Hyvin se alkoi kodiksi muokkautua kun matot saatiin lattiaan ja vähän tavaraa sinne tänne. Kevät alkaa olla parhaimmillaan, siellä pihan reunassa sinivuokot kukkii ja puro virtaili. Porukat tuli Diman kanssa käymään ja koirat saivat vähän hömpötellä pihassa. Vähän varovasti täytyy aloitella, kun ei nuo oikein ole hevosiin tottuneet. Ei ne nyt kyllä tarhoihin pyrkineet yhtään. Dima sai vähän tottistella ja toki päivän opeista innostuneena käytiin ajamassa Riisille jälki yhdelle viereisistä laitumista. Jälki oli suorastaan loistava, mukaan lukien yksi suorakulma. Itse meinasin sössiä, sillä ensimmäistä kertaa Riisi oikeasti”painoi ohjalle” ja päivällä läpikäydyistä ohjeista huolimatta meinasin roikkua mukana ”aivan väärällä tuntumalla”.

Tänään kotimatkalla poikettiin katsomassa sakemaanikon pentuja, ja vaikka se ei mun rotu olekaan, niin olihan ne pennut kovin suloisia…


Nyt nukkumaan ja aamulla sangen varhain gradun kimppuun. Omatunto sen hylkäämisestä viikonlopuksi on niin huono, ettei sanat riitä kertomaan. Posket punottavat ulkonaolosta ja kevätauringon energiasta, joten kai sitä ensi viikon jaksaa vaikka nukkumatta. Viikon päästä G on palautettu ja mun kotiosoite on vaihtunut :)


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Smartphone, I hope you enjoy. The address is http://smartphone-brasil.blogspot.com. A hug.