maanantaina, syyskuuta 17, 2007

Laiskottaa

Mä en ole sitten YHTÄÄN syksyihminen. Heti kun tää pimeys, harmaus, kosteus ja ankeus (+hirvikärpäset...) alkaa, multa meinaa loppua patterit. Välillä aina mietin, että laittaisinko nenääni ulos lainkaan ilman koiria. Tuskin. Söisin vaan suklaata ja nököttäisin. Niinhän tässä uhkaa käydä nytkin, mutta itseni tuntien olen sopivasti pitkin viikkoa sopinut kaikenlaisia koiramaisia menoja läpi syksyn, joten on pakko pysyä liikkeessä. Ja nyt olen kyllä ihan oikeasti innostunut Riisin kanssa tuosta jäljestyksestä - kun se kerran tuntuu sujuvan niin hyvin.


Lauantaina käytiin viimeksi jälki tekemässä, torstain kaltainen pitkä suora rehupellolle. Vähensin nameja, nyt oli nami joka 10.askel. Tämä toi Riisiin huomattavasti jo vauhtia, mutta tarkkuus ei kärsinyt, päinvastoin. Liian tiheät namit saavat aikaa pyörimistä ja etenemisestä tulee epävarmempaa. Testiluontoisesti ajoin sekä ihan löysällä että kireämmällä liinalla - ei vaikutusta. Kerran liina kiristyi liikaa ja se sai koiran pyörähtämään sivuun.Sunnuntaina olikin sitten pään tyhjennys päivä kaikille - Pilvijärvelle flattipoikien Arvon ja Rinon kanssa. Riisi piti nuoret miehet kurissa - ja liikkeessä. Pienellä briardimaisella äänitehosteella se sai pojat pyörimään sammaleessa ja lipomaan varsin kiivaasti. Rino erehtyi pari kertaa kokeilemaan onko tämä naikkonen halukas - ei kokeillut enää niiden lähtöpassien jälkeen. Yhdessä kolmikko ui ja läträsi, keppien kanssa ja ilman. Pohdinkin voisinko ilmoittaa Riisin noutajien taippareihin; veteenmeno olisi ainakin luontevaa. Tämän varsin täyspainoisen urheilusuorituksen (siis koirilla) jälkeen Riisi joutui suihkuun shampoon kera ja illalla odotti kampaus. Tämän jälkeen Riisi näyttikin ihan koiralta - jolloin päätin ilmoittaa sen Lahteen. Ja kai se messariinkin pääsee.

Ja jotta koko tarina ei pyörisi Riisin ympärillä, niin kyllä Piukin täällä heiluu. Se on myös joutunut kampaajalle, kylpyyn ja ohennussaksintaan - siltä varalta, että innostuisin sen messariin laittamaan. Kesän extrakilot on karisseet, kiitos R.C Labbisruuan. Piippa on myös alkanut taas harrastaa tokoa, ainakin yhdet kisat olis tiedossa tänä vuonna ja jos siitä sitten pikkuhiljaa kasvateltais kisakuntoa ens kesä SM:n. Luonnetestiinkin olen sen ilmoittanut. Eli ohjelmaa on myös Piiparisen varalle.


Tänään on pidetty sadetta, käytiin vaan keppi-ilmasua tekemässä pihassa. Nyt lienee aika lähteä reippaalle iltalenkille - eihän siellä edes sada.
Ei kommentteja: