maanantaina, toukokuuta 19, 2014

Pääskysestä ei päivääkäänPeipposesta meni pitkästikin puolikuuta, mutta ensimmäisen pääskysen näin Kangasalla nyt lauantaina, jolloin kesä oli jo täällä. Uskomaton muutos, ensin vuosikausiin kylmin toukokuun alku, niin että toppavaatteita oli tuulella ikävä ja räntääkin saatiin ja nyt naps – yli +20 ja täysi kesä!

Kuhmalahden viikkojen jälkeen meillä kotona alkoi heti tapahtua. Sunnuntaina purettiin meidän ja naapurien välinen raja-aita, uuden pitäisi alkaa rakentua viikon, parin sisällä. Tänään naapureille tuli puunkaataja – yeee…valoa meidän terassille! Koirat ottivat aidan puuttumisen hyvin, ja ainakaan vielä eivät ole naapurissa käyneet, vaikka heidän pihallaan on ollut liikettäkin. Mutta tiedän tilanteen muuttuvan, kun pakkaan sotketaan pihoillamme yhteismajaa pitävän rusakkovauvan (hieman se on lutuinen) tai satunnaisemmin poikkeavan fasaanin (Häpsiin oma fasupala )ilmestyvän kuvioon mukaan…


Kunhan uusi aita olisi valmis, päästään työstämään takapiha siistiksi. Sitä ennenkin riittää kyllä puuhaa, koska parikin kukkapenkkiä odottaa pientä fiksausta… Jos ne edes ensi kesänän sitten jo näyttäisivät joltain!
Toukokuun alku oltiin Kuhmalahdella ns. perinteisellä kevään ”työleirillä”. Monestakin syystä hommat jäivät tänä vuonna melko vähiin, mutta ns. pakolliset ikkunan&matonpesut tehtiin ja Jukka sai rantaan uuden laiturin valmiiksi. Talven ulkovuorauksen jälkeen rännit maalattiin ja kiinniteltiin paikoilleen. Tällä viikolla on tarkoitus mennä vielä viimeistelemään rantasaunan ympäristöä kesäkuntoon ja nautiskella samalla näistä keleistä. Uskomatonta kyllä, että Forecan 10vrk lupaa pelkkää yli +20 näin toukokuussa!
Toukokuussa korkattiin myös vuoden koiranäyttelykausi – joka tosin taisi jo vähän loppuakin ;) Hitsit, kun se on kallista lystiä. Viime vuoden erkkarin jälkeen ei missään ole käytykään, edes katsomassa, joten vähän jo poltteli… Tamperella ja Helsingissä käytiin viikon välein, koiriakin oli mukavasti ja tulokset varsin mainiot! Tikkari oli molemmissa VSP, velipoika Peetun ollessa RP. Hesaan otettiin Rimppakin mukaan, tulokset tyttäriensä perässä PN3 ja VSP-vet. Mukava oli nähdä tuttuja , erkkarissa sitten tällä tietoa seuraavan kerran.Atte kasvaa ja kohta on puolivuotta mittarissa. Elämä sen kanssa on helpottunut ja muuttunut jotenkin ”mielekkäämmäksi”. Kuhmalahden viikkojen aikana se oppi kääntymään ja myös ryömimään – yllättävästi se nyt JO löytyy mitä oudoimmista paikoista… Uudet eväät uppoavat hyvin, eikä äidin siten tarvitse olla ihan huutomatkan päässä. Voi kun sitä voisi näin aikuisenakin olla noin elämäniloinen ja yritteliäs, mitä tuo pieni on opetellessaan sitkeästi uusia juttuja!
Nyt nautitaan näistä kesäisistä kevätpäivistä. Tämä tarkoittaa ulkonaoloa, saunaa&uimista, jäätelöä ....

Ei kommentteja: