lauantaina, elokuuta 02, 2008

Budapestin kuumat yöt
Just Married

Tchibo & Riisi 27.7.2008


Riisin urosvalinta meinasi hieman aiheuttaa harmaita hiuksia, mutta pähkäily kannatti. Toivottavasti ainakin. James Bond Dalido on juuri 2 vuotta täyttänyt nuoriherra, joka asustaa Budapestissa. Näyttelymeriittejä on ikä huomioiden kertynyt kiitettävästi ja lisää on varmasti tulossa. Tchibo on myös luonnetestattu Ranskassa erinomaisin arvioin (14 kk iässä) pre selectionnen yhteydessä, samoin Belgiassa saavuttaessaan Belgian selectionnen arvon. Kotimaassaan Tchibo on läpäissyt paimennustaipumustestin.


Meitä ihan hiukkasen jännitti ensitapaaminen, sillä emme olleet tavanneet Tchiboa aiemmin livenä. Huoli haihtui samantein kun Tchibo juoksi ulos ja suoraan meidän syliin ja nuoli naamat. Häntä heilui ja heilutti koiraa koko vierailujen ajan. Ulkonäöltään ja liikkeiltään se oli vähintään se mitä oli luvattu! Aivan ihana uroksen vahvuus, valtava hyvälaatuinen turkki, ihanan pitkä oikein kannettu häntä, vetävät liikkeet jne. Vierailujen aikana Tchibo osoitti osaavansa rauhoittua ja niin se kuulemma osaa reissussakin. Se on erittäin sosiaalinen toisten koirien kanssa ja kaikessa iloinen touhottaja. Kokonaisuutena poika oli NIIN tutun oloinen, että se olisi voinut olla vaikka oma koira.


Itse astutukset menivät kuin oppikirjasta. Olimme perillä Budapestissa sunnuntaina puolen päivän aikoihin ja menimme kuuden maissa tapaamaan Tchiboa. Vartti siitä kun koirat tapasivat, ne olivat nalkissa. Riisi tosin yritti juoksuttaa ja leikittää jätkän uuvuksiin, hellettä oli n+30. Maanantaina uusimme hommat vasta myöhään illalla ; puolen yön aikaan olikin viileämpi leikkiä ja... Onneksi Unkarissa ei ole minkäänlaisia hyttysiä, sillä pariskunta oli nalkissa yli 20 minuuttia. Ennen matkaanlähtöä Riisi kävi prokussa, ja lääkäri arvioi, että aikaisintaan sunnuntaina. Ajoitus meni täysin nappiin, sen näki jo Riisin naamastakin ;)


Tchibon omistaja ehti jo päivittää sivunsa ja siellä voi käydä kurkkimassa lisätietoja http://briard.pecseriphoto.eu/tchib_rissii.htm . Meillä odotetaan elokuun viimeistä viikkoa enemmän kuin toiveikkaana - toivottavasti ultra paljastaa meille silloin pikkutassuja. Mutta toivottavasti Riisi ei kuitenkaan uhma (tässä asiassa) veljeään ja ylitä Huuru-veikan 11 pennun katrasta Sinin kanssa!


4 kommenttia:

Annamari kirjoitti...

Puolueellinen mielipiteeni nappivalinnasta ;)!

Toivotaan, että tuliaisia tulee!

-Annamari + Tao

Tuula, Helmi ja Tuuli kirjoitti...

Komea on sulho, toivottavasti pikkuisia on tulossa ja paljon. Ai, että vähempikin riittäisi ;-)

Annu kirjoitti...

Onnea odotukseen!

Karo kirjoitti...

Toivotaan että tuliaisia tulee! Komea on ainakin pariskunta! :)

-Karo