lauantaina, elokuuta 02, 2008

"Nopeat liikkeet on näyttäviä"!

Heinäkuu eteni ensin ihan suhteellisen seesteisesti, odoteltiin briardien erkkaria ja suunniteltiin elokuun näyttelyitä jne. Päivä päivältä kävi selvemmäksi, että Riisi aikoo sittenkin aloittaa juoksunsa N Y T ja erkkaria edeltävällä viikolla se sen tekikin. Ja koska tässä nyt useammassakin osoitteessa pentukuume jyllää, olimme Pellasten kanssa sopineet Riisin astutuksesta tulevasta juoksusta. Parissa päivässä juoksun alkamisen jälkeen matka Unkariin oli suunniteltu, laivaliput varattu ja uroksen omistaja ystävällisesti hoiti pikaisesti pra-tutkimuksen kuntoon.


Niin sitten matkailuauto starttasi kohti Budapestia perjantaiaamuna 25.7 ja kotiin tultiin torstaina 31.7. Noin viikossa taittui 5000km ja liki 2 vuorokautta ehdimme olla perilläkin. Matka kaikessaan meni loistavasti, auto toimi, liikenne sujui, leirinalueemme oli rento ja viihtyisä, Riisi oli jälleen loistavan helppo matkakoira - ja matkan päätarkoitus meni täysin nappiin!Kelit olivat varsin kesäiset, itseasiassa turhankin kuumaa. Leirintäalueella mittari auringossa näytti reilusti yli 40 astetta. Maanantaina oli turistipäivä, jolloin kiersimme 7h ympäri Budapestin keskustaa. Ja turhaan en saanut uutta nimeä "petra perusturisti" - lisää kuvia tulossa siis reissusta myöhemmin, kunhan kaikki kamerat on purettu ;)

Merimaisemaa Suomen ja Ruotsin välillä

Pakollinen maisema&koirakuvausstoppi Ruotsissa Brahusin linnalla...

Tsekeissä huristeltiin kaunista maisematietä Labe joen vierellä

Tsekin maisemia
Budapestissa majoituimme aivan keskustan kupeessa olevaan Haller Campingiin, josta oli lyhyt pyräys keskustan kauppoihin ja reilu 10km sulhasen luo. Meidän molemmilla puolilla oli italiaiset retkeilijät ja varsinkin lapsiperhe ihastui Riisiin täysin. Bella Bella kuului aina kun Riisi liikahtikin ja tuo musta ponnaripää on mukana aikas monessa matkakuvassa italiaisessa valokuva-albumissa... Koirakulttuuri oli muutenkin huomattavan rentoa, puistoissa koirat olivat irti, eikä missään rajoitettu niiden oloa mitenkään. Paikalliset koirat tuntuivat varsin hyväkäytöksisiltä.

Ei kommentteja: